Maslina meni

ALTERNATIVNI LEKOVI NEMAJU CENU

ALTERNATIVNI LEKOVI NEMAJU CENU
Datum objave: 15.11.2017.
Kategorija: Zdravlje

U našem narodu je dobro poznato da je svaki dobar savet zapravo zlata vredan, a s pravom se može dodati da još ako taj savet dolazi od stručnog i iskusnog lica, onda vredi i duplo više. Međutim, kada je zdravje u pitanju, često se radije poseže za sprečavanjem nekog oboljenja, nego za stučnim lečenjem. Ako bol može da izvuče neka biljka, onda se savetuje da se na ranu privije bokvica, ako pak osećate bolove u ligamentima i mišićima, onda bolna mesta istrljajte rakijom. I tako bismo mogli u nedogled zapisivati brojne savete alternativne medicine.

Međutim, šta uraditi kada zaboli zub? Neki stariji preporučuju oblogu od rakije, jer kod Srba rakija leči sve i spoljašnje, a veoma uspešno i unutrašnje rane. Naravno, uglavnom su njena dejstva kratkoročna, pa se zato ne dajte prevariti. Naime, iako vas je bol u zubu trenutno prošao, ne znači da se ponovo neće pojaviti. A ako se ponovo pojavi i ne reaguje na vašu rakiju, onda vam ništa drugo ne preostaje nego da posetite stomatologa.

Da ne biste nagađali da li će vam rakija pomoći nakon prve obloge ili ćete morati da budete uporni, svakako predupredite pojavu bolova, tako što ćete odlaziti na redovne stomatološke preglede. Iako možda zubu nema spasa, treba se onda posavetovati sa stručnjakom. Čast bakama i dekama koji su su sve probleme uglavnom rešavali pomoću alternativne medicine, danas je tehologija veoma napredovala, pa problemi nestanu za tili čas.

Stomatolog zvani super heroj

I dok je kod dece izuzetno veliki strah od stomatologa ima i odraslih koji izbegavaju redovne stomatološke preglede. Da li je razlog tome što nemaju dovoljno vremena ili čekaju poslednji momenat, to se ne zna tačno, ali sigurno je da je decu lakše zavarati i objasniti im da je čika doca superheroj koji će veoma brzo da izleči zubkoji boli. Kada su u pitanju zubi kod odraslih, intervencije su složenije i zahtevnije, ali svakako nisu nerešive. Treba znati da su danas mnogi naočigled teški i zahtevni poduhvati zapravo postali rutinski sa 100 % učinkom uspeha operacije.

Bez obzira da li je u pitanju ugradnja zubnih implanta, bezmetalne krunice ili fiksne proteze, treba znati da je stomatologija i te kako napredovala. Danas su bezmetalne krunice veoma popularne , a na ugradnju zubnih implanta još uvek se odlučuje mali broj ljudi.

Iako su mnogi odavno prerasli verovanje u super heroje i crtane junake, još uvek ima onih kojima nije svejedno kada se začuje stomatološka bušilica. Uvek ima onih koji nijednu intervenciju ne žele da rade bez anestezije, jer je tako najlakše, ali mnogi poduhvati su bezbolni iako vas se to tako na prvi pogled ne čini.

Kada su bezmetalne krunice u pitanju ili pak implanti zuba, mnogi stomatolozi su se specijalizovali za pojedine poduhvate. Tako recimo možete čuti od nekoga da je jedan stomalolog ekspert za bezmetalne krunice, a da su zubni implanti kvalitetni i trajni u drugoj stomatološkoj ordinaciji za manje pare. Naravno, većina stomatologa ugrađuje i bezmetalne krunice i folije za čišćenje zuba i proteze, ali i implante, samo što s neko posebno ističe u jednoj oblasti, a neko je viš prepoznatljiv po ugradnji bezmetalne krunice, recimo.