Maslina meni

KAKO ELIMINISATI UPORNI CELULIT?

KAKO ELIMINISATI UPORNI CELULIT?
Datum objave: 24.04.2018.

Nakon duge zime došao je i onaj period godine karakterističan po sunčanim danima i toplijem vremenu. Široku garderobu od toplih materijala odlažemo do sledeće godine, a iz dubina ormara vadimo lagane i kratke haljine. Svakako, prva stvar sa kojom se tada većina žena suočava je očigledan višak kilograma i različite nepravilnosti na koži, lako primetne na svetlom tenu. Najčešća nepoželjna pojava je uporni i estetski neprivlačan celulit koji, nažalost, pogađa žene bez obzira na njihovu starost, kilažu i konstituciju. Iako do sada nije izmišljen magični preparat koji može učiniti da celulit u potpunosti nestane preko noći, postoje različiti tretmani koji nam mogu pomoći da ga učinimo manje vidljivim, sprečimo njegovo dodatno stvaranje, a kožu učinimo glatkom i zategnutom.
Pre nego što počnete da primenjujete proizvode koji su namenski formulisani za rešavanje problema sa celulitom, neophodno je izvršiti intenzivan piling, koji će sa površine kože ukloniti višak izumrlih ćelija. Odmah nakon pilinga koža će izgledati lepše, a što je najvažnije, anticelulit preparati moći će dublje da prodru i da bolje deluju. Pored toga, piling će ubrzati detoksikaciju i pospešiće regeneraciju potkožnog tkiva. Da biste delovali preventivno i sprečili nastanak celulita neophodno je da bar jednom nedeljno uradite piling i na taj način stimulišete limfnu drenažu i izbacivanje štetnih produkata metabolizma.


Piling možete napraviti sami ili koristiti neki preparat specijalno formulisan za tu namenu. Ukoliko se odlučite za samostalnu izradu pilinga, možete ga pripremiti tako što ćete pomešati dve kašike taloga od Beyond organske kafe sa dve kašike Shenemil morske soli za kupanje i dve kašike Granum Food kokosovog ulja. Dobro izmešajte sve sastojke dok se potpuno ne sjedine i ne formiraju gustu pastu. U ovu smesu po želji dodajte i nekoliko kapi Probotanic eteričnog ulja lavande koji će ubrzati eliminaciju celulita i poboljšati miris preparata. Piling se aplikuje na vlažnu kožu, a zatim sledi trljanje kružnim pokretima nekoliko minuta. Bitno je obuhvatiti masažom sve one regije koje su kritične, odnosno sklone nastanku celulita, poput butina, zadnjice i stomaka. Morska so i kafa će delovati kao abrazivi i sa površine kože ukloniti višak odumrlih ćelija, te će koža biti glatka, mekana i sprema za nanošenje preparata protiv celulita. Pored toga, kafa stimuliše limfotok i ima efekat zatezanja kože, što je takođe poželjno u tretmanima celulita. Ukoliko vam nakon aplikacije ostane višak pilinga upakujte ga u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru do sledeće aplikacije. Proceduru možete ponavljati jednom nedeljno, a nakon toga nastaviti sa negom uobičajenim preparatom protiv celulita.


Prilikom odabira preparata koji se bore protiv celulita poželjno je oslanjati se na brendove koji su provereni i delotvorni, a u čijoj formulaciji nema štetnih materija. Italijanska kompanija Guam poznata je upravo po svom programu koji je ciljano namenjen eliminaciji različitih vrsta problema, poput viška kilograma, celulita ili strija. U svojim proizvodima oslanjaju se na dragocene alge prikupljene sa morskog dna i sušene prirodnim putem na suncu i vetru. Lekovite alge su tradicionalno korišćene u lečenju gojaznosti i celulita, upravo zbog svog bogatstva oligomineralnim elementima i vitaminima, i sposobnosti da ubrzavaju metabolizam i podstiču razmenu materija. Guam proizvodi su toliko moćni da je njihov efekat vidljiv već posle prvog nanošenja, dok se nakon tri nedelje količina masnoće i celulita umanjuje za 25%. Ukoliko imate normalnu kožu, pravi izbor je Guam termalno blato, koje se primenjuje svaki treći dan, a bogato je algama, glinom i esencijalnim uljima koji uklanjaju i najtvrdokorniji celulit. Ovo blato ima efekat zagrevanja, te ga smeju koristiti isključivo osobe koje nemaju osetljivu kožu.

https://www.maslina.rs/images/kcfinder/image/celulit%201.JPG

 

Ukoliko, ipak, imate problema sa proširenim venama ili popucalim kapilarima, preporuka je da odaberete Guam hladni gel od algi. Zbog esencijalnog ulja mente u svom sastavu ima efekat hlađenja, a redovnom primenom pojačano hrani kožu, daje joj osećaj čvrstoće i zategnutosti. Posebno je lagan za primenu jer je u formi kreme koja se upija momentalno i na koži ne ostavlja mastan trag, te je nekoliko minuta nakon nanošenja moguće obući i veoma uske farmerice. Osećaj hlađenja pratiće vas dugo nakon nanošenja kreme, pa je ova vrste preparata pogodna za korišćenje i tokom toplih letnjih meseci.


Ako se radije odlučujete za domaće brendove, Dar kozmetika i Hedera Vita takođe imaju svoje proizvode namenjene eliminaciji celulita. Hedera sapun sa kozijim mlekom i cimetom ima strukturu pogodnu za masažu regija zahvaćenih celulitom, a dodatno je obogaćen i sitnim česticama koje stimulišu cirkulaciju i razmenu materija u potkožnom tkivu. U sastavu poseduje aromatična ulja cimeta, pomorandže i bršljena koji su poznati po svom delovanju na razgradnju celulita. Dar anticelulit masažno ulje svoju delotvornost duguje kvalitetnim biljnim i esencijalnim uljima koja zatežu kožu i smanjuju efekat narandžine kore. U njegovom sastavu izdvajaju se upravo ulja koštica grožđa, kao i ruzmarina, lavande i nerolija, poznata po tome što ubrzavaju cirkulaciju i izbacivanje toksina.
A preparate za eliminaciju celulita možete pripremiti i sami od prirodnih i svežih sastojaka. Za izradu anticelulit ulja u domaćoj radinosti dovoljna su vam lako dostupna, a moćna biljna i esencijalna ulja. Potrebna vam je pre svega baza od 50ml bademovog ulja Dar kozmetike. U nju zatim dodajete redom: 10 kapi esencijalnog ulja ruzmarina i 5 kapi ulja kleke brenda Aromatica, zatim 5 kapi Marigold ulja limunske trave i 2 kapi Herba etarskog ulja geranijuma. Ovu mešavinu prespite u bočicu od tamnog stakla i dobro promućkajte dok se svi sastojci ne sjedine. Koristite za svakodnevno jutarnje i večernje masiranje regija zahvaćenih celulitom.
Prilikom aplikacije bilo koje vrste preparata za eliminaciju celulita, od najvećeg značaja je koristiti masažne pokrete koji će pospešiti njihovu resorpciju i ubrzati razmenu materija u tkivima. Pokreti treba da budu intenzivniji, a putanja uvek od periferiji ka centru tela. Ukoliko želite da inten zivirate masažu, koristite Martini Spa masažnu rukavicu od lufe i vlakana bambusa, specijalno dizajniranu da regeneriše kožu, eliminiše mrtve ćelije sa površine kože i održava je glatkom i elastičnom. Ova rukavica i intenzivno aktivira cirkulaciju i limfotok, te stimuliše izbacivanje toksina odgovornih za nastanak celulita. Možete biti bezbrižni jer svi proizvodi bazirani na bambusovim vlaknima iz programa Martini spa ne sadrže pesticide, pa su organskog porekla.


A kako na celulit nije dovoljno delovati samo spolja, potrebno je razmisliti i o uvođenju zdravijih namirnica i velikih količina tečnosti koja ubrzava metabolizam i eliminaciju štetnih materija iz organizma. Brezina voda je napitak dobijen istakanjem iz drveta breze iz ekološki čistih planinskih područja Srbije. Osim što dobro hidrira i osvežava, bogata je i mineralima, vitaminima i proteinima koji vrše detoksikaciju, jačaju imuni sistem i redovnim konzumiranjem regulišu telesnu težinu i otklanjaju celulit