Maslina meni

KOJIM ČAJEVIMA NEGOVATI KOŽU LICA I TELA?

KOJIM ČAJEVIMA NEGOVATI KOŽU LICA I TELA?
Datum objave: 17.11.2017.

Da li i vi pripadate onoj grupi ljudi koji piju čaj isključivo kada boluju od gripa i prehlade? Ukoliko je to jedini momenat kada odlučite da umesto kafe ipak proključalom vodom prelijete kesicu čaja, ovaj tekst je kao stvoren za vas. 

Istraživanja su dokazala da su Kinezi jedan od najzdravijih naroda – ujedno, čaj je neizostavan deo njihove svakodnevice. Stoga, čaj treba da bude deo svačije svakodnevice, ma na kom kontinentu živeli. Pored toga, da li ste nekada čuli da „ono što je dobro za naš organizam, mora biti dobro i za našu kožu“? Ovaj topli napitak krepi naš organizam bez obzira na godišnje doba, a isto tako je delotvoran i za našu kožu i kosu.

Zeleni čaj u nezi lica i kose

Šoljicom zelenog čaja obradujete svoj organizam, ali ovaj čaj je delotvoran i za negu lica. Pitate se kako da se u tu delotvornost zelenog čaja uverite? Sve što je potrebno jeste da nakon ispijanja čaja sačuvate kesicu, zatim je otvorite i njen sadržaj pomešate sa medom i kojom kapljicom limuna. Kada ste pomešali ova tri sastojka, nanesite dobijenu smesu na lice a nakon 10tak minuta isperite. Rezultat? Nežna i čista koža, pa čak neutrališe i ožiljke na njoj. Kesice zelenog čaja su idealne i za tretiranje podočnjaka. Da je sadržaj kesice zelenog čaja zaista delotvoran pokazuje i činjenica da ukoliko taj sadržaj stavite u vruću vodu i sačekate da se ohladi, pa zatim tu tečnost iskoristite za ispiranje kose, ona će postati glatka i sjajna.

Crni čaj za tamnu kosu

Pored toga što ga mnogi konzumiraju za budnost jer sadrži kofein, crni čaj je odličan za zdravlje kose, naročito tamne kose! Kako crni čaj utiče na vašu kosu? Ukoliko ga koristite za ispiranje, daće vašoj kosi sjaj i učiniće je glatkom i tamnijom, tako da farbanje nije nužno čim ugledate prve sede vlasi ili pak boju vaše prirodne kose. 

Nana za negu suve kože lica

Čaj od nane je svakako među omiljenima. Umirujuće deluje na organizam ali isto tako deluje i na kožu lica. Poželjno je umivati kožu lica čajem od nane, naročito suvu kožu. Dve kašičice nane potrebno je preliti sa dve čaše vruće vode, kuvati na laganoj vatri do 10 minuta, a kada se prohladi, čaj procediti kroz gazu i sačekati da se ohladi. Preporučuje se umivanje svakog jutra.

Čaj od cveta nevena

Jedan od najstarijih recepata koji pomaže u negovanju kože pokrivene bubuljicama je čaj od nevena. Šta on podrazumeva? Umivanje svako jutro i svako veče ovim čajem. Obavezno je ponavljati tretman dve nedelje, kako bi rezultati bili vidljivi.

Kamilica kao najpopularniji i najdelotvorniji čaj

Kada želite da popijete čaj, a opet niste veliki ljubitelj, sigurno se uvek odlučite za kamilicu – jer znate da ne možete pogrešiti. Ima široku upotrebu i odličan je kako za unutrašnju primenu tako i za spoljašnju. Mnogi smatraju čaj od kamilice idealnim sredstvom za negu lica – odličan je za kožu koja je podložna infekcijama, a pored toga deluje i kao antioksidans. Odličan je i u nezi kože lica koja je prekrivena aknama i bubuljicama. Ono što je posebno interesantno kod tretiranja bubuljica i akni čajem od kamilice jeste da on na njih utiče i ako se pije i ako se direktno nanosi na lice. 

Delotvorni napitak

Kada sledeći put budete kupovali kutiju čaja (što će se sigurno desiti u ovim hladnim danima), setitie se da čajevi neće obradovati samo vaš organizam nego i vašu kožu i kosu.