Maslina meni

NAPRAVITE PRIRODNE PILINGE ZA NEGU KOŽE

NAPRAVITE PRIRODNE PILINGE ZA NEGU KOŽE
Datum objave: 10.10.2016.

Savremeno doba ne ostavlja nam prostora za bilo kakav izgovor kada je nega u pitanju. Mnoštvo proizvoda dostupno nam je gde god da se okrenemo. Prirodna kozmetika je sve popularnija, pa i ove proizvode možemo pronaći već spremne za upotrebu. Međutim, ako imate vremena i volje, možete pripremiti nešto u svojoj kuhinji. Predlažemo vam pilinge, koji su jednostavni za pripremu, a neophodni su nam za pravilnu negu tela i lica.

Tajna je u tipu kože

Da biste napravili odgovarajući piling za kožu, neophodno je da odredite osnovu prema svom tipu kože. Jedino na ovaj način rezultati će biti vidljivi. Ukoliko vam je koža osetljiva, najviše će vam odgovarati pirinačane mekinje. One čiste nečistoće, smiruju upale, pomažu u izgradnji kolagena i štite od pojave pega. Suv tip kože dobro će podneti šećer. On zadržava vlažnost i učvršćuje kožu. So će biti izbor za one sa masnom kožom. Osnova pilinga koja prija svakom tipu kože je talog od kafe.

Delotvorni sastojci

Prirodna kozmetika odlikuje se sastojcima koji blagotvorno deluju na našu kožu i nemaju negativne posledice na nju. Mnogi kozmetički tretmani rade se pomoću ovih proizvoda, kako bi se izbegle iritacije ili slični problemi. Na isti način trebalo bi da razmišljate i ako ste sam svoj majstor. Zbog toga bi u sastav svojih pilinga trebalo da uvrstite med. On hidrira kožu, čini je glatkom, hrani je i sprečava nastanak bubuljica. Tu je i limun koji osvežava kožu, izbeljuje je, uništava bakterije koje omogućavaju nastanak akni i uklanja mrtve ćelije. Jaja su odličan izbor ukoliko želite da suzite pore i ublažite bore. Takođe su korisna za izbeljivanje lica, kao i za negu kože koja je sklona bubuljicama. Maslinovo ulje obnavlja oštećenu kožu, čini je mekom i sjajnom.

Recepti

Piling za suvu kožu napravićete lako ako tri kašike šećer, jednu kašiku maslinovog ulja i kašićicu cimeta. Nanesite na kožu, ostavite da deluje pet minuta, pa potom masirajte kružnim pokretima. Isperite. Osetljiva koža će biti osvežena nakon pilinga za koji će vam biti potrebni: kašika kafe, dve kašičice maslinovog ulja i kašičica meda. Princip je isti kao za suvu kožu. Za masnu kožu možete da pomešate kukuruzno brašno i med. Ako vam je koža opuštena, iskoristite dva belanca. Izmutite ih i u penu dodajte pavlaku, med i soc od kafe. Nanesite na kožu kružnim pokretima, držite 20 minuta, pa isperite.