Maslina meni

Nega kože oko očiju

Nega kože oko očiju
Datum objave: 24.03.2021.

Sigurno ste i sami primetili da se u očnoj zoni prvo primete promene i znakovi starenja? Ako se pitate zbog čega je to tako, odgovor je jednostavan - koža oko očiju je najtanja, pa samim tim i najosetljivija i sklona promenama pod uticajem raznih faktora. Pored toga, tkiva koja čine to područje ne sadrže esencijalne elemente koji čine kožu snažnom. Zbog navedenog, čak i ako nemate vidljive bore i linije, naduto područje oko očiju, niti tamne kolutove, preporuka je da preventivno negujete ovo područje adekvatnim kozmetičkim preparatima.

Potreba za konstantnom negom kože oko očiju ogleda se i u njenim anatomskim osobinama, kao i u činjenici da su oči veoma osetljive, te se koža oko njih mora negovati isključivo kozmetikom koja je odgovarajuća ovako senzitivnoj zoni.

Postoji više nego dovoljno razloga da bez odlaganja u vašu dnevnu rutinu uvedete adekvatnu negu za područje oko očiju, a mi vam u ovom tekstu predstavljamo neke sjajne preparate koji će vam u tome značajno pomoći.

​Prirodna antirid krema za područje oko očiju sa koenzimom Q10

Zahvaljujući ulju žutog noćurka i ulju divlje ruže, Dar prirodna antirid krema će ublažiti podočnjake koji su znak umorne kože, ali i vratiti koži oko očiju svežinu i jedrinu snabdevajući je hranljivim sastojcima.

Koenzim Q10 koji ulazi u sastav ove kreme utiče na kožu svojim antioksidativnim dejstvom koje sprečava nastanak slobodnih radikala i na taj način usporava proces starenja kože. Ovaj koenzim se prirodno nalazi u koži, ali vrlo rano, već oko 30. godine života, njegov nivo lagano počinje da opada.

​Marigold antirid krema na bazi arganovog ulja

Marigold antirid krema na bazi arganovog ulja može se koristiti kako za dnevnu, tako i noćnu negu kože oko očiju.

Glavnu komponentu čini ulje argana koje sadrži najveću koncentraciju prirodnog vitamina E, regeneriše hidrolipidni sloj kože, stimuliše međućelijsku oksigenaciju i povećava koncentraciju hranljivih materija u ćelijama kože, što sprečava sušenje kože i nastanak bora.

​Dr. Hauschka hidratantna dnevna krema za područje oko očiju

Redovna primena Dr. Hauschka hidratantne dnevne kreme vraća svežinu i tonus koži oko očiju.

Krema sa pčelinjim voskom, uljem avokada, mango maslacem, ružinom vodicom i umirujućim ekstraktima sleza, ananasa i vučjeg trna brzo se upija, tako da odmah nakon nanošenja, možete naneti i šminku. Redovnom primenom Dr. Hauschka kreme primetićete da je koža ispod očiju povratila i svoj tonus.

​Logona age protection antirid krema za oko očiju

Logona Age Protection antirid krema ublažava linije i bore, kao i neprijatne tamne kolutove oko očiju. Sa svojom posebnom formulom “cell vital” i hijaluronskom kiselinom, regeneriše ćelije i pruža intenzivnu hidrataciju osetljivoj koži u predelu oko očiju. Oftalmološki je testirana i pogodna je i za osobe koje nose kontaktna sočiva.

​Weleda krema oko očiju od divlje ruže

Ova nežna, neparfemisana krema za delikatnu kožu oko očiju deluje na tri načina, tako što:

  • Ublažava fine linije

  • Smiruje nadutost

  • Pruža mladalačku vitalnost nežnoj koži oko očiju

Weleda kremu oko očiju koristite tako što je nežno utapkate ujutru i uveče, nakon čišćenja, na predeo oko očiju. Sadrži aktivne sastojke ulja breskve, ulja badema, ulja jojobe i muskatne ruže.

​Sante zaštitna krema za predeo oko očiju sa probiotikom

Sante zaštitna krema za oči intenzivno hidrira ali i održava floru kože u prirodnoj ravnoteži. Uz primenu ove kreme sprečićete crvenilo i dehidrataciju kože. Probiotici koji su sadržani u kremi poznati su po tome što podržavaju prirodnu odbranu kože zahvaljujući svojim ojačavajućim svojstvima.

​Zaključak

Pored redovnih tretmana kozmetičkim preparatima predviđenim za negu kože oko očiju, tretmani u vidu masaža lica i područja oko očiju, kao i maske za to područje mogu takođe biti delotvorne i treba ih uvrsititi u celokupan proces nege.

Uz sve navedeno i kvalitetan san, veoma brzo ćete videti rezultate. Svež pogled i negovana regija oko očiju učiniće da i celo vaše lice izgleda bolje, a koža blistavije.