Maslina meni

Nega kože u letnjim mesecima

Nega kože u letnjim mesecima
Datum objave: 30.07.2020.

Volite sunce i plažu? Sigurni smo da će svi odgovoriti potvrdno. Bitno je da pored uživanja i pozitivnih uticaja koje donosi ovo vreme povedemo računa o našoj koži.

Leto je u punom jeku i većina nas provodi dosta vremena napolju, te smo često izloženi sunčevom zračenju. Međutim, sunce ima i štetna svojstva po nas, pa je potrebno učiniti sve da sačuvamo zdravlje naše kože. U poslednjih 30 godina oštetio se ozonski omotač, čime je povećana količina štetnog sunčevog zračenja i njegovo negativno delovanje na kožu.

Kako da pomognemo našoj koži?

Kada su visoke temperature preporučuje se da se ne izlaže suncu u periodu od 10h do 17h. Ukoliko morate, onda treba da znate kako da se sačuvate. Oblačite laganiju odeću, stavite šešir i naočare jer će vam oni pomoći da dodatno zaštititi kožu od direktne sunčeve svetlosti.

Obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom i na telo i na lice. Preparati sa UV filterima SPF 15, SPF 30 i kod dece i osoba svetlije puti SPF 50 su obavezni. Aplikuju se na svaki deo tela i aplikacija se ponavlja nakon dužeg boravka u vodi ili intenzivnijeg znojenja. Birajte prirodnije proizvode koji neće biti mnogo teški i masni. Hedera vita losion za sunčanje ima SPF 50+ pa je odličan izbor za osobe koje žele jaču zaštitu. Uz to koristite kremu za lice od Dar kozmetike koja ima SPF 30. Napravljena je u kombinaciji prirodnih mineralnih i organskih komponenti, koje zajedno pružaju veću zaštitu.

Priprema i nega kože

Veoma je bitno da naša kožu hidriramo i da ne koristimo preparate koji je će je dodatno isušiti. Ovo ćete postići adekvatnom negom i pravim proizvodima. Važno je da se zaštitimo od sunčevih zraka, ali da bi našu kožu sačuvali u što lepšem stanju neophodno je da je lepo pripremimo i negujemo. Na lice posebno obratite pažnju. Ukoliko niste do sada, počnite da koristite serume ili fluide za lice. Weleda serum od nara odličan je za dubinsku, intenzivnu hidrataciju kože.

Jednom nedeljno uradite piling lica kako bi skinuli suve i mrtve ćelije sa površine kože. Pomoću Logona pilinga za dubinsko čišćenje pora uklonićete sve izumrle ćelije i nečištoće sa kože lica.

Ne zaboravite ni predeo ispod očiju. Koža na tom delu je najtanja i bitno je da obratimo pažnju na proizvode kojim je negujemo. Dr. Hauschka hidratantna dnevna krema za područje oko očiju s pčelinjim voskom, uljem avokada, mango maslacem i ružinom vodicom pružiće vam potrebnu hidrataciju na tom delu lica. Na usne isto treba da mislimo, kako bi bile negovane i ne bi pucale, a u tome će pomoći balzam za usne sa kako buterom od Nana kozmetike . Kakao buter i ulje badema dubinski hidriraju usne, hrane ih i stvaraju zaštitni vodootporni sloj.

Nega kože tela leti

Zaštitni faktor na koži sam po sebi nije dovoljan. Neophodno je dodatno hidrirati kožu tela i pružiti joj adekvatnu dozu antioksidanasa. Pored unutrašnje hidratacije vodom, posvetite se i spoljašnjoj hidrataciji. Birajte malo masnije kreme i ulja, ali ne previše teška. Za tu svrhu preporučujemo Aromatica prirodno ulje za sunčanje i brzo tamnjenje uz koje ćete dobiti bronzani i negovani ten za vreme leta. Tu je i Weleda Ulje za telo od Nevena koje regeneriše kožu nakon izlaganja suncu.

Nakon tuširanja hidrirajte telo buterima i mlekom za telo. AlekPharm Shea buter i kakao buter su pravi izbor, jer će pomoći oporavku suncem oštećene kože, pa će ona biti nahranjena i svilenkasto mekana.

Nakon svih saveta spremni ste za potpuno uživanje u letu. Šta čekate, pakujte kofere i ne zaboravite svoje letnje kremice.