Maslina meni

NEGA KOŽE U PROLEĆE

NEGA KOŽE U PROLEĆE
Datum objave: 16.03.2018.

Najzad, posle niza dugih zimskih meseci, dočekali smo prve zrake sunca. Buđenje proleća i toplije vreme utiču na naše bolje raspoloženje i rast životne energije, ali povećavaju i vreme koje želimo da provedemo napolju. Osim što za boravak u prirodi pripremamo laganiju garderobu, potrebno je i na adekvatan način pripremiti i zaštiti našu kožu, koja je u proleće najslabijeg kvaliteta. Da biste povratili koži njen stari sjaj, i pomogli njenoj odbrani od novih štetnih uticaja, dovoljno je samo okrenuti se prirodi. Snažni biljni ekstrakti i biljna ulja, pretočeni u kozmetičke preparate, sa lakoćom će pomoći vašoj koži da pokrene svoje prirodne procese koji su se usporili tokom zimskih meseci.

P i l i n g

Prvi korak u pripremi kože za toplije vreme treba da bude otklanjanje izumrlih ćelija sa njene površine, koje ometaju prirodan metabolizam i lep i negovan izgled. Kako se obnova kože zimi odvija drugim tempom, kao posledicu hladnijih meseci imamo suvu i grubu kožu, koja je izgubila svoju mekoću, elastičnost i gipkost. Pilingom ćemo ukloniti ovaj nepotrebni sloj naše kože i omogućiti joj da neometano funkcioniše, ali i pomoći da naneti preparati prodru u dublje slojeve i dubinski je hrane. Već nakon prvog tretmana pilingom primetićete da je tekstura kože lepša, a njena površina glatka, meka i bez suvišnih ljuspica.

https://www.maslina.rs/images/kcfinder/image/weleda%20piling%20i%20ulje%20od%20breze.jpg

Logona piling krem sa alojom odličan je izbor za regeneraciju i revitalizaciju kože lica. U njegovom sastavu izdvajaju se abrazivi koji su fino zaobljeni, te nežno i neagresivno uklanjaju izumrle ćelije sa površine kože. Glavni sastojak ovog pilinga, svemoćna aloja, poznata je po bogatstvu brojnim vitaminima, mineralima, aminokiselinama i enzimima, koji imaju snažno delovanje, kako u lečenju raznih oštećenja kože, tako i u revitalizaciji i poboljšanju njenog sveukupnog izgleda.
A kako piling nije potreban samo koži lica, kompanija Weleda nudi rešenje i za osveženje kože tela. Piling od breze, takođe veoma blag, redovnom primenom stimuliše detoksikaciju i mikrocirkulaciju kože, što je takođe veoma bitno nakon zimskog perioda. Kako su u hladnijim mesecima cirkulacija i dotok hranljivih materija i kiseonika do ćelija kože usporeniji, Weleda piling će podstaći ovaj proces i dovesti do bržeg obnavljanja kože i njene bolje ishrane.
                                                 

H i d r a t a c i j a

Kako smo tokom zime bili izloženi hladnom vazduhu i jakom vetru, i često boravili u zatvorenim prostorijama niske vlažnosti vazduha, rezultat je suvoća kože lica i tela, praćena perutanjem, crvenilom i dehidratacijom. Kao priprema za prolećne mesece neophodno je koži vratiti njenu prirodnu vlažnost, ali i podariti joj obilje antioksidanasa, koji će je učiniti lepšom, ali i otpornijom na štetne uticaje iz spoljašnje sredine.
Arganovo ulje aplikovano na kožu utiče na obnavljanje prirodne vodeno-masne prevlake na njenoj površini i čini je elastičnom, mekom i svilenkastom. Ovo ulje poznato je po svom bogatstvu prirodnim vitaminom E, snažnim antioksidansom koji štiti od nepovoljnih uticaja koji dovode do ubrzanog starenja kože. Redovnom upotrebom primetićete da je koža zategnutija, a bore i fine linije manje izražene. Potrudite se da svako jutro i veće nanesete nekoliko kapi ovog tečnog zlata na vlažnu kožu lica i uživajte u efektu neverovatne hidratacije i revitalizacije vaše kože.

https://www.maslina.rs/images/kcfinder/image/ulje%20argana%20i%20masline.jpg

Takođe, ulje semenki kajsije je neverovatno bogat izvor vitamina A, C i E, neophodnih za pravilno funkcionisanje vaše kože, njenu regeneraciju i zaštitu od spoljašnih uticaja. Može se koristiti za negu lica i tela, a redovnom upotrebom eliminiše suvoću kože, perutanje i znakove starenja. Posebno je pogodno za upotrebu jer spada u lagana ulja, koja se brzo upijaju i na površini kože ne ostavljaju težak masni trag.

Z a š t i t a  o d  s u n c a

 Ne postoji ništa što nas lakše prevari nego prvi zraci sunca u proleće. Snažno UV zračenje na nepripremljenoj i svetloj koži dovodi do nepovratnih promena, koje za rezultat imaju ubrzano starenje kože. Često izlaganje suncu bez adekvatne zaštite može biti opasno i po zdravlje, a ne samo lepotu. Stoga je bitno, već sa prvim sunčanim danima, odabrati preparat koji u svom sastavu ima i UV filtere koji će zaštiti kožu i pomoći joj da duže zadrži svoj mladalački izgled

Ulje semenki maline pogodno je za primenu u prolećnim mesecima jer sadrži prirodan zaštitni faktor, a ujedno kožu hrani i hidrira. Jednostavno, samo svoju kremu zamenite ovim uljem i dobićete odlično sredstvo za negu, ali i zaštitu kože.
Ako ipak više volite klasične kreme sa zaštitnim faktorom, domaća kompanija Dar proizvodi kremu za lice sa SPF30, koja vam omogućava da provedete više vremena na suncu, bez bojazni od njegovog štetnog delovanja. Kao i svi proizvodi prirodne kozmetike, Dar krema ne sadrži hemijske filltre koji štite od sunca, ali se smatraju opasnim po zdravlje. Dakle, delovanje ove kreme bazira se isključivo na mineralnoj zaštiti u obliku titan dioksida, koji pruža fizičku zaštitu i odbija i raspršuje ultraljubičaste zrake. Pomoć u ovoj formulaciji je i ulje šargarepe, bogato vitaminima i karotenoidima, koji sprečavaju delovanje slobodnih radikala i oštećenja naše kože.