Maslina meni

Rashladite se ceđenim sokovima!

Rashladite se ceđenim sokovima!
Datum objave: 27.08.2018.
Kategorija: Zdravlje

Tokom ovih tropskih dana, koji su se nekako učaurili na našim prostorima, svakodnevno težimo ka idealnom rashlađenju – sladoledu, hladnom napitku, kockama leda,...

Rashladiti se moramo, pa hajde da se zdravo rashladimo!

Prirodni ceđeni sokovi

Ne smemo zaboraviti da nam je tokom letnjih dana neophodan unos dodatnih vitamina, naročito ako boravimo nekoj egzotičnoj destinaciji. Visoke temperature često umeju da iscrpe i baš iz tih razloga treba da unosimo što više tečnosti bogate vitaminima.

Ceđeni sokovi su idealni – ono što je sjajno jeste da možemo sami da ih naprivamo, da ih poručimo u restoranu uz jutarnju kafu ili pak da ih kupimo u supermarketima ili bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Osvežavajući su a istovremeno unosimo vitamine koji su preko potrebni tokom najtoplijeg doba u godini.

Sok od šargarepe je najbolje rešenje ukoliko ste na moru. Šargarepa ima visok sadržaj beta-karotena i to je jedan od razloga zašto mnoge kreme za sunčanje sadrže ovo povrće. Zato su sokovi od šargarepe preporuka broj 1 ukoliko planirate dane da provedete na suncu.



Sok od paradajza bogat je vitaminima C, B i K i toliko je sjajan da takođe možete da ga pijete ili nanosite na kožu. Pomaže naročito koži koja je prekrivena aknama.

Nezaobilazan je i sok od cvekle, i to ne samo u letnjim danima nego i tokom čitave godine: opšte je poznato da sadrži vitamine C i B i da jača imuni sistem. Zašto da ga pijete na moru? Poboljšava krvni pritisak. :)

Promena klime često, nažalost, može da uzrokuje prehlade, tako je to takođe jedan od razloga zašto je neophodno piti ceđene sokove, i baš iz tih razloga savetujemo da na plažu ponesete neki ceđeni sok, ili da u kafiću poručite limunadu ili ceđenu narandžu.

Osvežićete se a organizam će dobiti potrebne vitamine – i uživanje tokom letovanja je zagarantovano. :)