Maslina meni

Zašto su dodaci ishrani važni za naše zdravlje i kako ih pravilno odabrati

Zašto su dodaci ishrani važni za naše zdravlje i kako ih pravilno odabrati
Datum objave: 28.04.2022.
Kategorija: Zdravlje

Ukoliko ste sebi postavili pitanje: “Šta su dodaci ishrani i da li su oni važni za moju ishranu?”, predlažemo vam da pročitate naš novi blog tekst i saznate sve o dodatnoj hrani za vaše telo, koja dopunjuje sve one vitamine i minerale, koje u svakodnevnoj ishrani ne možete obezbediti u dovoljnoj količini.

Šta su zapravo dodaci ishrani?

Dodaci ishrani sadrže koncentrovane izvore vitamina, minerala i antioksidansa, koji se mogu koristiti pojedinačno ili u kombinaciji sa vašim omiljenim obrocima. Obično se koriste u doziranim oblicima u vidu kapsula, tableta, kapi, praška ili na primer ampulama tečnosti.

Dodaci ishrani su od velike važnosti kada se govori o očuvanju zdravlja i vitalnosti organizma, jer mnogi faktori doprinose apsorpciji hranljivih materija u organizmu u vašoj redovnoj ishrani.

Veoma je važno biti svestan da dodaci ishrani ne zamenjuju hranu, već je samo obogaćuju.

Šta je važno znati prilikom odabira dodataka ishrani?

Kada birate dodatke ishrani veoma je važno da znate šta je ono što nedostaje vašem organizmu, jer ponekad i preveliki unos nepotrebnih vitamina i minerala, ne mora povoljno da utiče na vaš organizam.

Crvena Maka za nedostatak vitamina B6 i B12

Postoje tri vrste peruanske make, koje su različito zastupljene. Od ukupnog uzgoja peruanske make, žuta zauzima 60%, crvena 30%, a crna maka 10%. Razlike po bojama su vrlo bitne jer svaka sa sobom nosi specifičnu koncentraciju blagotvornih alkaloida makaena. Poznato je da je crvena maka oduvek bila ženski izbor, crna muški, a žuta maka je imala primenu kod dece i starijih.

Crvena maka kompleks Bioandina sadrži aktivirani ekstrakt crvene make i vitamina B6 i B12.

B vitamini su neophodni za pravilno funkcionisanje celog organizma, a najviše za zdravu kožu, kosu, oči, jetru, nervni sistem, srce, mišiće i ceo imuni sistem.

Crvena Maka posebno utiče na menopauzalne akutne smetnje, PMS akutne simptome, neplodnost kod žena, na raspoloženje i umor, zdravlje kože, benignu hiperplaziju prostate i osteoporozu.

Ukusan obrok za super imunitet

Ukoliko želite da podignete imunitet, preporučujemo vam Super imuno mix organic Beyond prah. Ovaj dodatak ishrani sadrži šitake, reiši, maitake, maku, kakao, kamu kamu, sibirski žen šen, cejlonski cimet, kurkumu i mnoge druge sastojke, koji će učiniti da vaš imuno sistem ojača i bude otporan na različite bolesti.

Organski Super imuno mix možete razmutiti u vodi, soku, čaju, smutiju ili frapeu.

Nedostatak C vitamina

Ukoliko želite da redovno unosite C vitamin u vaš organizam, a pri tome niste ljubitelj kapsula ili tableta, predstavljamo vam Vitamin C u prahu Bioherbal .

C vitamin štiti telo od slobodnih radikala, ublažava štetu koju prave u organizmu i tako usporava proces starenja. Takođe, doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema, a preporučuje se starijim osoba, sportistima, pušačima i osobama koje su izložene stresu.

U našem web shop-u možete pronaći veliki broj dodataka ishrani, koji će vam postati dobar saveznik u borbi za bolje zdravlje i veću otpornost organizma.