Maslina meni

Eterra Čili ulje 5ml

Šifra proizvoda: 7221
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
540,00 rsd

Opis proizvoda

Eterra Čili ulje 5ml

Čili se destiliše iz ploda, i sadrži 0,1-1,5% kapsaicina i kapsicidina, koji deluju na stimulaciju cirkulacije i zagrevanju mesta gde se lokalno ( uvek razblaženo u biljnom ulju!!!) nanose. Pomaže u desenzibilaciji nervnih završetaka, i stvaranju dobrog anestetskog delovanja. Kapsicidini su odgovorni za antiseptičko i antioksidativno dejstvo.

 

UPOTREBA

Čili je važan sastojak antireumatskih masti, krema za zagrevanje mišića pre treninga ili masažu stomaka usled problema u varenju i grčeva. Koristi se još za pospešivanje eliminacije masnih naslaga sa „problematičnih“ mesta, jer zbog efekta zagrevanja pojačava metaboličke procese u potkožnom tkivu i pokreće procese u kojima sagorevaju suvišne masnoće, poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju.

Dodaje se i u zagrevajuće kreme protiv prehlade, zagrevajuće kreme za stopala ( kod hipotermije), kao i preparate protiv bolova u mišićima i zglobovima, kod artritisa, neuralgije, tokom povrede ili posle vežbanja, bolova u leđima, išijasa, miozitisa i radikulitisa.

Komponenta je kozmetičkih proizvoda za negu kose ( maske i balzami) za pospešivanje rasta kose i sprečavanje opadanja i peruti.

 

MERE OPREZA 

Doziranje je 1-2 kapi na 15ml biljnog ulja. Paziti da čili ne dođe u dodir sa očima ili sluznicama! Koristiti sa oprezom. Ne koristiti u trudnoći!