Maslina meni

Eterra tamjan ulje 10ml

Šifra proizvoda: 7074
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
955,00 rsd

Opis proizvoda

Eterra tamjan ulje 10ml

Dobija se parnom destilacijom od smole Boswellia serata, koja nastaje zasecanjem drveta tamjana i ostavljanjem da se sok osuši i pretvori u smolu. Korišćenje smole je vekovima popularno u svim religijskim praksama, a više vekova koristi se u praksi Ayurvede kao sredstvo za upalna stanja mišića, zglobova i živaca, bolova u zglobovima, artritisa, reumatizma, gihta, osteohondroze, kao i proliva, dizenterije i uklanjanje parazita.

Etarsko ulja tamjana može pomoći u održanju pokretljivosti i fleksibilnosti mišića,ublaćiti bol i otoke u zglobovima. Pomaže kod bronhijalne astme i kašlja, hroničnih upala, poremećaja u varenju, proliva, ulceroznog kolitisa, genitourinarnih infekcija.

Podstiče cirkulaciju krvi,povećava imunitet , smanjuje nivo holesterola u krvi, koristi se kao prirodno antikancerogeno sredstvo i afrodizijak, a takođe je tonik za poboljšanje moždane aktivnosti i poboljšanje vida.

U kozmetici se koristi najviše zbog svojih mogućnosti da uspori starenje kože i poboljša izgled tena. Smanjuje plitke bore, uklanja posledice kožnog stresa, kao i razne vrste iritacija i alergijskih osipa. Pomaže i kod akni i seboreje, psorijaze i za brže zaceljivanje kože.

Miris tamjana pruža osećaj mira, može delovati na ublažavanje depresije. Idealno ulje za meditaciju.