Maslina meni

Nim prah 150g Himalayan

Šifra proizvoda: 3020
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: HIMALAYAN
Cena po komadu
1.500,00 rsd

Opis proizvoda

Nim u kozmetici:

SPOLJAŠNJA UPOTREBA : Lišće nima poznato je u Ajurvedskim tekstovima zbog posedovanja gotovo magičnog učinka na kožu. Ono djeluje antigljivično, antiseptično i protivupalno. Učinkovito je kod tretiranja ekcema, lišajeva i akni.

ZUBI : Možete ga koristiti i kao zubnu pastu za pranje zuba ‐ prahom natrljajte zubno meso i zube, ostavite da deluje nekoliko minuta i zatim isperite mlakom vodom. Otkriveno je i zdrastvenim istraživanjima potvrđeno da nim može sprečiti širenje streptokoka na površini zuba, odnosno da deluje kao sredstvo za prevenciju karijesa, ublažava tegobe kod paradentoze i gingivitisa. Možete ga koristiti i u kombinaciji sa nekom prirodnom pastom za zube.

TELO : Nim možete koristiti umesto sapuna – prah pomešajte sa vodom, namažite na telo i ostavite da deluje par minuta, zatim isperite pod tušem. Osetićete svežinu, a koža će biti prekrasna. Možete ga koristiti i u kombinaciji sa nekim prirodnim sapunom.

KOSA : Jednom nedeljno stavite prah od nima na kosu, držite 1-2 sata i imaćete lepu boju i sjaj. Možete prah nima koristiti kod svakog pranja kose, tako da ga pomešate sa nekim prirodnim šamponom,

BUBULJICE : Napravite masku od praha nima tri dana za redom, te je svaki dan držite sat do dva na licu. Imacete prekrasnu kožu i prekrasnu boju kože.

RANE : 3 do 4 dana stavljajte pastu od nima (nim pomoješan sa vodom) i vaša će rana potpuno zacijeliti.

ATLETSKO STOPALO : Kod atletskog stopala i ostalih problema sa stopalima napravite jak čaj od nima ili jednostavno stavite kašiku nima u toplu vodu i natopite stopala.

GRLOBOLJA I UPALA GRLA : Za lečenje grlobolje i/ili upale grla bez antibiotika, ispirite grlo sa mešavinom nima i meda (nim pomešajte sa mlakom vodom i medom po želji).

ALERGIJE : Ako imate alergiju ili osip, tri dana za redom napravite kupku s nimom – stavite 5 kašika nima u kadu. Svaki put kad se kupate možete staviti 3 do 4 velike kašike nima u kadu.

Ako imate alergiju na polen, počnite piti čaj od nima na jesen i do projeća ćete se izlečiti.

PROTIV KOMARACA : Sprečite razmnožavanje komaraca tako što posipate nimom područja razmnožavanja. Nim će zaustaviti polaganje jajašaca nedelju dana.