Maslina meni

Oshadhi - Bosiljak sveti (Tulsi)10ml

Šifra proizvoda: 5083
Robna marka: OSHADHI
Cena po komadu
2.940,00 rsd

Opis proizvoda

Sveti bosiljak (Basilicum sanctum) 10 ml
Botaničko ime: Ocimum sanctum

Način dobijanja:Vodena destilacija

-100% čisto eterično ulje iz sertifikovanog organskog uzgoja

-Profil mirisa: biljno-zeleni, aromatično-sveži,začinjen,ljutkast

-Mirisna nota:Glava


Dejstvo: Snažno jača imunitet, deluje snažno antibakterijski i antivirusno, dovodi u balans, poboljšava koncentraciju, relaksira, usklađuje emocije, podiže raspoloženje, okrepljuje, deluje anksiolitički, ohrabruje.

Zbog velikog procenta fenola ovo ulje treba koristiti veoma oprezno.

Eterična ulja se nikada ne koriste nerazblažena .Uvek je potrebno konsultovati se sa farmaceutom ili stručnim aromaterapeutom pre upotrebe.

Napomena: Nemojte koristiti tokom trudnoće i kod dece ispod 6 godina!

Ovo ulje opušta u teškim situacijama. Deluje zaštitno, usklađuje i jača naše telo i um. Strah i obeshrabrenost otapa i zamenjuje ih odlučnošću i hrabrošću. Pomaže nam pronaći Work-Life balans i takodje zadržati hladnu glavu u problematičnim situacijama. Idealno je ulje za korišćenje u difuzeru u kancelariji.

U turbulentnim vremenima, kada smatramo da se sve urotilo protiv nas ili da smo potpuno splasnuti sa svojim živcima i doživljavamo abdominalnu anksioznost u svim njenim oblicima, Tulsi je naše spasenje. On nas harmonizuje, rastvara naše strahove, jača leđa i jako nas veseli. Čak i u najtežim životnim situacijama, dopušta nam da hodamo uspravno i ponovo nam daje volju za životom. On može duboko da dodirne naša srca, tako da možemo ponovo da pronađemo sebe i krenemo novim putevima. Njegov balansirajući i stimulirajući miris je pravi tonik za živce i zato se upravo dokazao kao idealan saputnik u kancelariji. On razjašnjava naše misli i promoviše koncentrisani rad.Upravo kada ne znamo odakle da počnemo od prenatrpanog posla, on nam daje čiste misli i upućuje nas na najhitnije zahteve.

Omogućava nam da dišemo duboko, da povežemo um i dušu i omogućava nam da intuitivno uradimo pravu stvar. Daje nam raspoloženje i smanjuje naš svakodnevni stres. Baš kad se vratimo iscrpljeni, preopterećeni , blago nas privlači iz emocionalnih dubina i smiruje naše napete živce. Takođe blago smanjuje ljutnju i bes. U hinduizmu Tulsi je biljka koja najviše izražava saosećanje prema drugim ljudima.Tako možemo iskusiti pravu relaksaciju. Čak i ljudima koji pate od ozbiljnih bolesti ili ljudima koji ne znaju kako da nastave svoj život, on može dati volju za životom i uzdići ih psihički. Njegov topao i svež miris opušta telo, duh i dušu, i na taj način može pokazati nove puteve života.

Tulsi predstavlja bogatstvo, potomstvo, sreću, zdravlje i vrlinu u Indiji, sve kvalitete koje volimo da koristimo. Pored toga, u indiji se veruje da stalno održava Kundalini energiju. Takođe se veruje da je jaka zaštitna biljka koja ne samo da štiti prostor u kući od negativne energije i zlih duhova već jača auru i našu harizmu.

Upotreba:

Za povećanje koncentracije i jačanje psihe;

U difuzer sipati jednu kap ulja.

Harmonizirajuća masaža: Jednu kap ulja sipati u 50ml biljnog ulja po svom izboru i izvesti masažu velikim, kružnim pokretima na odabranom delu tela.

Idealan recept za opuštajuću masažu:

1 kap Tulsi (Ocimum sanctum)

1 kap žalfije (Salvia sclarea)

1 kap geranijuma (Pelargonium graveolens)

2 kapi prave lavande (Lavandula angustifolia)

2 kapi sandalovine (Santalum album) u 50 ml ulja makadamije.

 

Opuštajuća kupka: Dodati 1 kap u šoljicu sojine pavlake i mešavinu ravnomerno rasporediti u toploj vodi.

Kupka za ohrabrivanje u teškim situacijama:

1 kap Tulsi (Ocimum sanctum)

2 kapi prave lavande (Lavandula angustifolia)

1 kap ruže turske (Rosa damascena)

2 kapi ružinog drveta (Аniba rosaeodora) emulgovati u ½ šolje sojine pavlake i sipati u vodu za kupanje.

Kombinacija mirisa:Kombinuje se dobro sa citrusnim uljima kao i sa tkzv. drvenim uljima kao što su sandalovina, ružino drvo, lavanda, pačuli, muskatna žalfija a takodje i sa cvetnim uljima kao što su Ilang Ilang, jasmin, ruža i geraniijum marokanski.