Maslina meni

Oshadhi - Elemi 10ml

Šifra proizvoda: 5084
Zemlja porekla: Filipini
Robna marka: OSHADHI
Cena po komadu
1.152,00 rsd

Opis proizvoda

 Elemi 10 ml

Botaničko ime: Canarium luzonicum

100% čisto etarsko ulje
Iz divljeg uzgoja

Način dobijanja:destilacija vodenom parom smole

Aktivni sastojci:limonen, elemicin, elemol, elemen, felandren


Mirisni profil: zemljano-sladak, pikantan-smolast, lak, drvenast, svež-limunast
Mirisna nota: Bazna


Delovanje: ekspektorant, oslobađajuće, idealno za simptome prehlade, antiseptično, ublažavajuće, za zarastanje rana, obnavlja kožu, protuuplano, stabilizirajuće, umirujuće, okrepljuće, ohrabrujuće, harmonizirajuće, idealno za meditaciju

Izuzetno svež miris smole.Elemi dolazi iz tropske azijske regije. Tamo je uključen u brojne recepture za molitvu i meditaciju. Opušta i harmonizuje, ali takođe otvara srce za radost, aktivira čakre i energizira prostor. Ovakvi mirisi su se uvek koristili u verskim i kultnim obredima. Elemi nam omogućava da pronadjemo mir, opustimo i harmonizujemo telo i um, čak i nakon stresnog dana.

Glavni sastojak ulja Elemi su monoterpeni koji mogu u velikim dozama izazvati iritaciju kože. Zbog toga, posebno kod osetljive kože, Elemi treba da bude rastvoren u baznom ulju i pomešan sa drugim esencijalnim uljima (idealno u kombinaciji sa finom lavandom).U mešavinama za negu kože Elemi se uvek dozira oprezno, tj. dovoljna je 1 kap na 50ml baznog ulja . Može snažno regenerisati kožu i koristan je za mnoge probleme sa kožom kao sto su kožne upale, tretman ožiljaka, redovna nega masne, nečiste kože sklone stvaranju ožiljaka.

Eterično ulje Elemi-ja stimuliše zaceljivanje kože pa je neizostavno ulje u aromaterapijskim recepturama namenjenim nezi masne kože sklone aknama, kožnim upalama i ožiljcima.

 U vreme prehlade i gripe, Elemi je bitan sastojak receptura jer deluje kao ekspektorans i antiseptik.Takodje se moze koristiti u difuzeru ili aroma lampici protiv virusa i bakterija.

Glavna oblast primene Elemi-ja je na mentalnom nivou. Jača otpornost, podiže samopouzdanje, snažno gradi i ponovo daje životnu radost i snagu. Proizvodnja noradrenalina je stimulisana. Ovo je hemijski glasnik (neurotransmiter) koji aktivira i stimuliše telo i um. Pad nivoa noradrenalina dovodi do slabosti , sporosti i slabosti u odbrani. Elemi takođe stimulise proizvodnju dopamina. Dopamin je hemijski glasnik koji mobiliše, obnavlja mentalnu ravnotežu i nežno se izvlači iz duboke duše. U svim životnim koracima koji nam „isporučuju“ nove i nepoznate situacije, pomaže da prihvatimo svoje strahove kao izazov i da se borimo sa njima hrabrošću i spokojem. Bilo da menjate školu ili posao, selidbu ili novo partnerstvo, Elemi vam pomaže da se orijentišete i da se bolje prilagodite novoj situaciji.
Jača samopouzdanje i sopstvene sposobnosti, čisti um i omogućava da se važne odluke rešavaju na više usmeren način. Opušta nas i harmonizuje u stresnim danima i pomaže da budemo više prizemni.

Elemi može da vrati ravnotežu čakri. Pomaže u usklađivanju naših duhovnih pogleda sa našim ovozemaljskim. U meditacijama isključuje spoljašnje uticaje i podstiče vizualizaciju. To može stvoriti unutrašnju harmoniju i osećaj potpune jasnoće ali ponekad takođe otkriva duboko skrivene emocije i poglede.

 

Dobro se kombinuje sa uljima citrusa, cvetnim uljima, smolom i drvenim notama ,pri koriscenju u difuzeru ili aroma lampici..