Maslina meni

Gayatri hidratantna krema 50g

Šifra proizvoda: 7918
Zemlja porekla: indija
Robna marka: GAYATRI
Cena po komadu
630,00 rsd

Opis proizvoda

Bogata je hranjivim uljima  argana, jojobe i avokada. Sadrži još i kokosovo ulje, ši puter, maslinovo ulje, bademovo ulje, ulje pšeničnih klica,  ekstrakt aloje i papaje.

Ekstremni spoljašnji uslovi dodatno isušuju kožu a suvoj koži je neophodna vlažnost i hranljivi sastojci. Upravo hidratantna Gayatri krema pruža optimalnu ishranu koži čineći kožu glatkom i elastičnom.Podstiče regeneraciju kože i time joj daje zdrav sjaj i izgled.Namenjena je osobama sa suvom i osetljivom kožom. Osobe sa normalnim tipom mogu je koristiti i kao hranljivu noćnu kremu.

 Hidrantna krema još sadrži:

  • kokosovo ulje
  • ši puter
  • maslinovo ulje
  • ulje pšeničnih klica
  • emulgatore i stabilizatore dozvoljene u prirodnoj kozmetici po standardima ECOCERT i BDIH, a to su:

o    Montanov L (C14-22 Alcohol & C12-20 Alkyl glucoside ) – emulgator od glukoze i masnih alkohola, ne sadrži PEG (polietilen glikol)

o    Sodium acrylate/ Sodium acryloyldimethyl taurate copolymer & isohexadecane & polysorbate 80 – surfaktant i emulgator koji se često koristi u proizvodnji hrane i kozmetičkih preparata odobren od CIR i FDA

o    Cetostearyl alcohol - masni alkohol dobijen saponifikacijom pogodnih biljnih ulja (palminog ulja), stabilizuje emulzije i reguliše konzistenciju

  • konzervanse:

o    phenoxyethanol Aromatični eter alkohol koji se upotrebljava zbog mirisa i zbog svojih konzervirajućih svojstava. Smatra se sigurnim za upotrebu u kozmetičkoj industriji

o    ethylhexylglycerin - Prirodni konzervans izveden iz glicerina, često se koristi umesto kontroverznih parabena.

o    potassium sorbate – kalijumov sorbet, konzervans protiv plesni i gljivica, koristi se za konzervaciju hrane i kozmetičkih preparata, netoksičan, smatra se bezbednim za upotrebu.

o    butylated hydroxytoluene -  veštački antioksidans, koristi se u kombinaciji sa konzervansima u proizvodnji hrane i kozmetike.  Krema se nanosi na lice u debljem sloju i nežno utrljavati dok je koža ne upije. Može se koristiti kao noćna krema.

 

OVAJ PROIZVOD NE SADRŽI PARABENE, PARAFINE I SINTETIČKE BOJE