Maslina meni

Shenemil Emulzija za sunčanje 250ml

Šifra proizvoda: 5243
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SHENEMIL
Cena po komadu
599,00 rsd

Opis proizvoda

Emulzija za sunčanje i negu tela po originalnoj recepturi dr. Staniše Stojiljkovića.

Zaštitna emulzija za sunčanje i negu tela – sa zaštitnim faktorom 25. Sadrži širok spektar organskih i neorganskih UV A i UV B apsorbera, koji transformišu UV radijaciju bogatu energijom u IR radijaciju siromašnu energijom. Bazna osnova su ekstrakti lekovitog bilja sa vitaminom E i eteričnim uljimna. Izuzetna za negu kože posle tretmana sa biomaskom. Zbog hidrantnosti brzo se absorbuje i daje mekoću i elastičnost koži. 

Sastav: Glina, uljni ekstrakti bilja, eterična ulja, vitamin C, parfem i voda.

Uljni ekstrakti: bokvice, hajdučke trave, nevena, semena bundeve, ploda oraha i cveta ruže.

Eterična ulja: lavande i žalfije.

Glina u modifikovanom obliku i ekstrakti bilja imaju ulogu zaštitnog faktora, kako od spoljašnjeg zračenja, tako i od zagađenog vazduha.

Lekovita svojstva:

Emulzija za sunčanje i negu tela je tečni lekovito higijenski balsam, koji sadrži kompleks uljnih ekstrakta lekovitih biljaka i propolisa, nanočestice gline i prirodne sokove. Sadrži i delotvorne biološki aktivne materije – organske kiseline, flavonoide, polisaharide, tanine, vitamine A, B2, C, PP, K, mineralna jedinjenja i niz mikroelemenata. Ima protivupalno, biostimulativno, regenerativno i trofijsko svojstvo. Poboljšava ishranu i opštu razmenu materija u koži na račun stimulacije sudova tonusa i poboljšanja krvno i limfno snabdevanje u kapilarima.

Komponente balsama stimulišu procese regeneracije i reparacije funkcionalnih struktura kože i potkožnih ćelija, deluju protiv procesa starenja - javljanja staračkih pega, a imaju i dezinfikaciona dejstva.

Emulzija za sunčanje zahvaljujući nanočesticama gline koje su posebnim postupkom pripremljene, omogućava da se UV zračenje na samoj površini kože pretvara u toplotno IR zračenje, što u znatnoj meri povećava zaštitni faktor preko 40. Dovoljno je mazati se na četiri sata, a pri jačoj insolaciji da bi smo sprečili štetno UV zračenje i moguće opekotine od IR zračenja može se nanositi na svakih sat vremena. Komponente emulzije zatežu kožu i intenziviraju razmenu toplotne energije sa okolinom. Pored toga, koža dobija neophodnu vlagu, zaštitni sloj i dobru ishranjenost.

U slučaju da su nastale opekotine, jer se nismo dovoljno zaštitili od sunca, emulziju mazati na svakih 15 – 20 minuta u periodu od dva sata, bolovi će prestati i za dan dva crvenilo će preći u tamniji ten.

Preventivnu upotrebu ovaj preparat ima kod prekomerno masne ili, naprotiv suve, atrofične kože lica i glave, kod svih nedostataka staračkih promena kožnih omotača, mitesera, upalnih oboljenja kože, a takođe u svojstvu sredstva fitomasaže, odstranjivanje dekorativne kozmetike i lekovito-higijenskih sredstava posle brijanja.

Svakodnevno posle jutarnjeg toaleta (brijanja) ili za noć nanositi na lice, sa doslednom lakom kozmetičkom masažom.

Posle tuširanja može se naneti po celom telu laganim utrljavanjem na suvu kožu. Posebno pomaže kod psorijaze, vitiliga i gljivičnih oboljenja noktiju i kože.  

Pakovanje 250 ml