Maslina meni

Shenemil Glina protiv celulita 150g

Šifra proizvoda: 5252
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SHENEMIL
Cena po komadu
790,00 rsd

Opis proizvoda

Glina protiv celulita za mazanje tela, kičme i predela jetre. Deluje na dublje slojeve kože ali i na rad unutrašnjih organa koji su važni za formiranje celulita.

Sastav:
Glina za celulit sadrži etarska ulja kantariona, bršljana, hajdučke trave, bokvice, salicilate, vitamin e, ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt bršljana i vitamin C.
Po originalnoj recepturi dr Staniše Stojiljkovića.

Lekovita svojstva:
Celulit predstavlja disfunkciju celularnog tkiva. Limfna drenaža je u takvim slučajevima obično slaba, pa zbog toga može doći i do infiltracije toksičnih materija. U tom slučaju pacijent može osećati bolove. Tkivo može biti tvrdo ili mekano na dodir, koža postaje sunđerasta i liči na pomorandžinu koru. Pojava celulita je obično lokalizovana na butinama u predelu kukova, ali se može pojaviti i na rukama i ramenu. Javlja se u bilo kom životnom dobu, nezavisno od težine. Može se javiti čak i kod veoma mršavih ljudi. Celulit je bolest površinskog i potkožnog tkiva, usled nakupljanja tečnosti (stalni otoci), koža postaje tvrda, hrapava. Tačan uzrok pojavi celulita se ne zna, ali postoje hipoteze. To su: hipoteza o endokrilnim poremećajima, naročito o ovarijalnim disfunkcijama: hipoteza o metaboličkim poremećajima a naročito metabolizma belančevina: hipoteza o alergijskim manifestacijama prouzrokovanih postojanjem gnojnih žarišta u organizmu (toksina) ; hipoteza poremećaja jetre i psihoneurogena hipoteza. Kod ovog oboljenja, odnosno kozmetičkog defekta, dolazi do degenerativnih promena na elastičnim i vezivnim tkivima u dermu i vezivnim pregradama u hipodermu, uz nagomilavanje (retencije) tečnosti.
Klinička slika - Promene su najčešće lokalizovane u predelu kukova i na spoljašnjim stranama butina, a ređe na unutrašnjim stranama butina u predelu kolena i skočnih zglobova. Postoje infiltracije testaste konzistencije, nezavisno ograničene. Koža nad ovim promenama liči na pomorandžinu koru. Naime, palpacijom (opipom) se osećaju tvrdine veličine lešnika ili trešnje. Koža je, inače ili normalna ili je pak lako edematozna, sa pigmentacijama ili teleangiektazijama. Ove su promene na pritisak bolne.

Način primene:
Na obolelim mestima treba neprestano mazati lekovitu glinu za celulit, jer ona omogućuje da lekovite supstance prolaze kroz kožu (penetracijom, permeacijom i absorpcijom). Glina se može mazati 3-4 puta nedeljno ili svakog dana. Tako namazanu glinu treba nositi 1-2 sata najmanje ili se može namazati uveče pred spavanje, a ujutru je isprati. Nakon nedelju dana koža se može isperutati jer se još nije skinuo rožasti sloj kože i preporučuje se da se bar 2-3 puta nedeljno nanosi SUNNY – zaštitna emulzija za sunčanje Shenemil (koja je namenjena i za negu tela).
Glinu mazati u dva do tri sloja i nositi što duže vreme.

No, lečenje je raznovrsno, pošto je i etiologija polimorfna. Potrebno je regulisati eventualne neurovegetativne smetnje. Potrebna je prvo detoksikacija organizma. Jedan od najefikasnijih, najstarijih i najbržih načina je detoksikacija toksina lekovitom glinom u neprekidnom trajanju od 60 dana. Glina se pije tri puta dneveno pre svakog obroka, da bi se višak tečnosti zadržan u potkožnom tkivu eliminisao sa toksinima. Istovremeno se fizikalnom terapijom, hidromasažom i masažom podstiče uklanjanje toksina. Masaže ne smeju biti snažne i bolne. Za masažu obavezno koristiti bazne uljne nosače od kantariona, bršljana, hajdučke trave, bokvice, sa eteričnim uljima koja imaju antitoksična dejstva, potpomažu rad limfnog sistema i ubrzavaju cirkulaciju krvi. To su ulja čempresa, lavande, limuna, pomorandže, žalfije i mandarine. Posle masaže ne treba prati kožu do 20 časova jer je proces difuzije aktivnih supstanci i njihove interakcije veoma dug.