Maslina meni

Curtis Sunny Lemon - crni aromatizovani čaj 20 kesica

Šifra proizvoda: 1608
Zemlja porekla: Ruska federacija
Robna marka: CURTIS
Cena po komadu
340,00 rsd

Opis proizvoda

Curtis Sunny Lemon

Probajte markantan ukus crnog čaja sa laticama cveća i aromom citrusa. Šoljica čaja Sunny Lemon odvešće vas tamo gde Sredozemno more miluje obale Sicilije, a topli vetar se igra lakim aromama citrusa.
Crni čaj je najrasprostranjenija vrsta čaja na svetu. U svojoj vekovima dugoj tradiciji gajenja, ova biljka je korišćena i kao lek i preventiva, ali i recept za dug i zdrav život. Crni čaj, kao i zeleni i beli čaj potiču od iste biljke, ali je razlika u stepenu fermentacije sokova u listovima biljke.
Poslednjih godina sva pažnja po pitanju pozitivnog uticaja na zdravlje bila je koncentrisana na zeleni čaj. Crni čaj nezasluženo je stavljen u stranu. Međutim poslednja istraživanja naučnika, među kojima ćemo pomenuti Kalifornijski Univerzitet UCLA, utvrdili su da crni čaj utiče pozitivno na proces mršavljenja, kao i na opšte zdravlje organizma. Pozitivno dejstvo crnog čaja na zdravlje odvija se na drugačiji način nego kod zelenog čaja. Redovnim pijenjem crnog čaja smanjuje se procenat bakterija u probavnom sistemu koje su povezane sa gojaznošću i povećava procenat određenih masnih kiselina, koje utiču na smanjenje težine. Tokom tog procesa poboljšavaju se funkcije metabolizma masti i ugljenih hidrata u jetri, čime se poboljšava proces detoksikacije organizma. Na taj način, crni čaj prevazilazi pozitivan uticaj njegovih antioksidanasa, jer predstavlja prirodni prebiotik odnosno supstancu koja povećava količinu korisnih bakterija u organizmu, čime utiče na to da se čovek oseća dobro i raspoloženo. Pored navedenog, crni čaj sadrži niz makrolemenata: kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, zatim vitamine: A, C, K, vitamine grupe B, vitamin PP.

Sastav: Crni čaj 91%, aroma limuna 4%, kora pomorandže 2%, limunska trava 1%, latice nevena 1%, latice suncokreta 1%.

Neto količina: 34g - 20 piramida po 1,7g

Uvoznik: Ratem Company d.o.o. Beograd