Maslina meni

Kafa pržena u zrnu 400g organski proizvod

Šifra proizvoda: 3195
Zemlja porekla: Etiopija
Robna marka: BEYOND
Cena po komadu
1.530,00 rsd

Opis proizvoda

Organska kafa vrhunskog ukusa, dobra za čoveka, dobra za prirodu!

Organska kafa limu je 100% arabika prve klase iz Etiopije. Ubrana je u šumama Kabena na visinama preko 2000m u regionu nekadašnjeg drevnog kraljevstva Limu enera i sušena je na suncu. U svetu je izuzetno cenjena i poznata po svom prepoznatljivom ukusu i balansiranoj kiselosti.

Dobra za čoveka

Organska kafa je proizvedena bez upotrebe hemijskih sredstava i đubriva, herbicida i pesticida koji su loši za naše zdravlje kao i za zdravlje radnika na plantažama. U proizvodnji konvencionalno gajene kafe ovi preparati se koriste u velikim količinama. Ova kafa ima dodatni UTZ sertifikat, koji garantuje da se deo profita dobijenog od njene prodaje ulaže u lokalne zajednice i njihovu budućnost, kao i da se koristi da se radnicima na plantažama obezbede odlični uslovi rada sa dobrim prihodima.

Dobra za prirodu

Organska kafa limu raste u svom prirodnom staništu u senci drveća gustih šuma. U konvencionalnoj proizvodnji, šume se seku da bi se posadile plantaže hibrida kafe koji su otporni na sunce. Na taj način ekosistem se oštećuje, šume se uništavaju, životinje ostaju bez staništa, a zemlja se ispošćava obilatom korišćenjem hemijskih sredstava. Kao potvrdu da gajenje ove kafe ne izaziva ove posledice, kafa limu poseduje i sertifikat Rainforest Alliance (Udruženje za očuvanje kišnih šuma).

Kako je pripremati?

Za najbolji ukus i aromu, pri pripremenju espresa, organsku kafu limu sameljite nešto krupnije nego za običnu kafu. Takođe ako je moguće vašu espreso mašinu podesite na 87 - 90*C (obično se podešava na 105*C).

Neto: 400g