Maslina meni

Kakao masa Criollo organska100g Just Superior

Šifra proizvoda: 1368
Zemlja porekla: Peru
Robna marka: JUST SUPERIOR
Cena po komadu
520,00 rsd

Opis proizvoda

Kakao masa Criollo organska100g Just Superior

Sastojci: 100% organska kakao masa iz Perua

Dnevna doza kakao mase je bogata vlaknima i prirodni je izvor molibdena, bakra i mangana. Bakar doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, normalnom transportu gvožđa u organizmu i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Mangan doprinosi održavanju normalnih kostiju. 

Superior kakao masa (kakao pasta ili 100% crna čokolada koja nije temperirana) se pravi od 100% najfinijeg čistog kakao zrna, tradicionalnim i hladnim postupkom obrade, čime se obezbeđuje autentičan i originalni kakao u svojoj najčistijoj formi. Ovakva kakao masa daje energiju, poboljšava fizičko zdravlje, pozitivno utiče na raspoloženje i povezuje se sa spiritualnim praksama. Kakao pripada jednoj od najcenjenijih sorti Criollo i dolazi direktno iz Perua.

Uputstvo za upotrebu:

  • Grickati samostalno kao užinu ili dodati u smutije i kaše
  • Koristiti kao čokoladu za kuvanje ili za dekorisanje poslastica
  • Napravite ceremonijalni kakao napitak - 30g kakao mase stavite u blender i dodajte pola čaše vruće (ne vrele) vode, a po želji dodajte malo zaslađivača ili nekoliko urmi i začine.
  • Napravite savršenu domaću čokoladu (istopite kakao masu na pari, dodajte zaslađivač po želji, sipajte u kalupe, dodajte orašaste plodove ili sušeno voće i ostavite u frižideru da se stegne.