Maslina meni

Čaga u prahu Zokis food 70g

Šifra proizvoda: 3529
Robna marka: ZOKIS FOOD
Cena po komadu
2.050,00 rsd

Opis proizvoda

Čaga gljiva prah ZokiS Food 70g

Čaga (lat. Inonotus obliquus) je parazitska gljiva na brezi koja podseća na nagorelu izbrazdanu koru.

Najjači antioksidans

Moderna istraživanja su pokazala da je čaga puna biološki dragocenih aktivnih materija, od kojih neke ne sadrži nijedna druga biljka. U njenom sastavu nalaze se fenolna jedinjenja, melanini, triterpenoidi i mali procenat betulinske kiseline. Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se tzv. „čagina kiselina“, koja prema istraživanjima ruskih naučnika normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma. 

Prevencija protiv malignih promena

Čaga je prirodni borac protiv tumora zahvaljujući betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene ćelije, pritom ne menjajući zdrave. Deluje protiv raka dojke, jajnika, vrata materice, prostate, pluća, želuca, slezine, mozga i timusa kao i leukemije, melanoma i limfoma. Čaga svojim moćnim protivupalnim delovanjem i mehanizmom apoptoze uništava deformisane ćelije. Korisna je i kao dodatak konvencionalnim sredstvima za hemoterapiju, jer ublažava njihove nuspojave i jača imunitet.

Deluje protiv stresa

Čaga je moćan adaptogen, što znači da deluje protiv stresa, koji uzrokuje 90 odsto svih bolesti. Sovjetska vlada je svojevremeno svojim sportistima i astronautima naredila da koriste adaptogene za poboljšanje umnih i telesnih sposobnosti. Jedan od njih je bila i čaga, koja se pokazala najdelotvornijom.

Aktivne komponente u čagi deluju: antioksidativno, antikancerogeno, antitumorski, antivirusno, imunostimulativno, analgetski, antiupalno

VAŽNA NAPOMENA:

Čaga nije zamena za medicinsku terapiju bilo koje bolesti, već samo lekovita biljka koja može da pomogne terapiji.

Nobelovac Solzenjicin u svojoj knjizi “odeljak za rak”, opisao je svoje ozdravljenje od raka pomoću čaja od Čage.

Sastav: 100% fini prah divlje biljke čage I kvaliteta

Upotreba: 3-5 puta dnevno po 1 kafena kašika na 2dl vode, kuvati do 80 C 10 minuta, nakon 30 minuta piti u malim gutljajima.