Proizvod 0104 Zemlja porekla: Srbija
2.600,00 rsd

Liofilizovana kozja surutka 100g

Liofilizacija je jedini proces izvlačenja H2O iz namirnica gde njihova hranljiva vrednost ostaje nepromenjena, pa tako i liofilizovana kozja surutka sadrži sve sastojke kao i tečna, sem vode, nepijatnog ukusa i mirisa.

Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.

Liofilizovana kozja surutka se preporučuje svima. Jača imuni sistem, ima izuzetnu moć regeneracije i detoksikacije organizma. Naročito se preporučuje deci, sportistima, bodibilderima, fitnes takmičarima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama.

Jedna kašika liofilizovane surutke menja jedan decilitar sveže, tek obrane kozje surutke.

Način upotrebe: Jednu kašiku liofilizovane kozje surutke dnevno direktno rastopiti u ustima ili dodati u smuti, sok, salate.

Nutritivne vrednosti na 100g:

 

Energetska vrednost:

1662,6kJ/395,9kcal

Protein:

14,97%

Masti:

7,89%

Ugljeni hidrati:

65,66%

 

Proizvodi: Poljoprivredno gazdinstvo „Branko Janković“ Osečina