Maslina meni

Myo inositol dodatak ishrani za jetru, nervni i reproduktivni sistem 100g

Šifra proizvoda: 4736
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: FELIČA
Cena po komadu
1.830,00 rsd

Opis proizvoda

Šta je Inozitol i kako funkcioniše?

Inozitol je manje poznat nutrijent iz porodice B-vitamina. To je ključna komponenta ćelijske membrane i kao takav, on je uključen u slanje signala između ćelija. Konkretno, inozitol povećava osetljivost različitih receptora. Ovo je izuzetno važno kada uzmemo u obzir kako ćelije razgovaraju jedne sa drugima. U najosnovnijem smislu, jedna ćelija oslobađa hemikalije ("poruku") koja se isporučuje u drugu ćeliju da izvrši radnju. Ipak, ako druga ćelija ne može da primi poruku, hemijska reakcija je beskorisna. To je mesto gde se oslanjamo na rad inozitola da pripremi receptore da uhvati tu poruku.

Pogledajmo primer: Serotonin je jedan od naših "Happy" hemikalija i takođe je glavni neurotransmiter u mozgu meta antidepresiva. Selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRI) sprečavaju razgradnju serotonina i stoga povećavaju količinu serotonina sposobnog za aktiviranje receptora. U teoriji, više serotonina znači bolje raspoloženje. Ali šta ako mozak već ima dovoljno serotonina i samo receptori ne rade? Ovo je mesto gde inozit dolazi do izražaja. On pomaže da primi signal. (Za informaciju: Ova akcija je za mnoge receptore takođe, ne samo receptor serotonina: otuda je inozitol efikasn u različitim uslovima raspoloženja, a ne samo jedan!)

Koje su aplikacije inozitola?
S obzirom na mehanizam dejstva i za inozitol, to bi trebalo da bude iznenađenje da je istraživanjem utvrđeno 12-18 grama / dan inozitol je efikasn protiv depresije, poremećaj panike i opsesivno-kompulzivnog poremećaja, između ostalih poremećaja raspoloženja. Neki ljudi mogu i dalje da izvuku korist i iz manjih doza. Ovo, naravno, zavisi od mnogih faktora u okruženju osobe, ishrane i drugih zdravstvenih markera. Sve u svemu, inozitol se može smatrati alternativnim prirodnim preparatom poput kantariona, 5-HTP, GABA i drugih sredstava za stabilizaciju raspoloženja.
Inozitol je takođe efikasan u slučajevima policističnih jajnika (PCOS) gde je smanjena osetljivost na insulin što na kraju utiče na plodnost. Istraživanja su pokazala da se mnogo manje doze inozitola (kao 1-4 grama dnevno) mogu koristiti za efikasno regulisanje insulinske receptorske osetljivosti i pozitivno uticati na mnoge simptome PCOS.

Da li postoje različiti oblici inozitola?
Inozitol postoji u telu ili kao mio-inozitol ili d-hiro-inozitol, ipak mio-inozitol je najrasprostranjeniji u centralnom nervnom sistemu. Iz tog razloga, većina istraživanja za balansiranje raspoloženja je urađena koristeći obrazac mio inozitola. Obrazac D Chiro, sa druge strane, je tipično posmatran kao najbolji za PCOS i regulisanje nivoa šećera u krvi. Novija istraživanja zapravo dakazuju da svaki oblik ima karakteristične prednosti za lečenje faktora koji se odnose na PCOS. U stvari, jedno kliničko ispitivanje sugeriše da kombinacija oba oblika u fiziološkom odnosu (40: 1 u korist mio) mogu biti najbolje rešenje za neplodnost. U svakom slučaju, mio-inozitol je dokazano efikasan za lečenje poremećaja raspoloženja.

Bezbednost
Inozitol je izuzetno bezbedan. Ipak, važno je da se polako i postepeno povećava doza u nekim slučajevima u cilju sprečavanja neželjenih sporednih efekata dijareje, iako je ovo relativno retka pojava. Postepenim povećanjem i podelom dnevne doze, olakšaćete neprijatne efekte. Osim toga, inozitol je kontraindikovan u trudnoći i, kao i uvek, ako uzimate druge lekove onda razgovarajte sa svojim lekarom pre konzumiranja inozitola.

Inozitol pomaže kod mršavljenja i kontrole apetita na osnovu izveštaja studije u kojoj je dato 92-dvema ženama ili 400 mcg folne kiseline kao placebo ili 4 g mio inozitola plus 400 mcg folne kiseline. Istraživači su otkrili da je ovulacija značajno povećana, kao i normalne progesteronske i vrednosti estradiola u lutealnoj fazi u grupi kojoj je dat mio inozitol. Ova studija ističe manju metaboličku korist kod onih žena koje su gojazne, ali i da je grupa koja je dobijala mio inositol izgubila značajnu količinu težine i da je snizila nivo leptina (hormona koji reguliše apetit). Istraživači su zaključili da, "Ovi podaci podržavaju blagotvorno dejstvo mio inozitola kod žena sa oligomenorejom i policističnim jajnicima u poboljšanju funkcije jajnika."
Drugo studija je pokazala da visoki nivoi mio inozitola unutar folikula mogu biti marker za kvalitet i dobar razvoj folikula. Istraživači izjavljuju: "Mi predlažemo više koncentracije MI (mio inozitola) i E2 (Estradiol) u ljudski FF (folikularne tečnosti) izgleda da igraju ulogu u zrelosti folikula i obezbedi marker kvalitetnih jajnih ćelija.

100% ČIST INOZITOL U PRAHU (100g)

Ostali sastojci: nema

Opis proizvoda

Nije GMO

Bez soje

Član B kompleksa

Dodatak ishrani

Pogodan za vegeterijance i vegane

Bez šećera, kvasca, pšenice, glutena, soje, ribe, školjke, orasa, orašastih plodova, jaja ili mlečnih proizvoda

Bez veštačkih boja i aroma

 Predlog korišćenja: Kao dodatak ishrani ¼ kašičice jednom do tri puta dnevno

Procenat dnevnih vrednosti nije utvrđen

Detalji o suplementu      
Serviranje: 1/4 ravne kašičice      
Serviranje po bočici: 166      
Nutritivna vrednost na 600mg      
Energetska vrednost 0.8 kcal/3.34 kj  
Ugljeni     99%    
Šećer     0g    
Proteini      0g    
Myo inositol   600mg    

Upozorenje

Visoke doze inozitola mogu uzrokovati dijareju kod nekih osoba.

Čuvati dobro zatvoreno na hladnom, suvom mestu.

  • Čuvati van domašaja dece
  • Nemojte prekoračiti preporučene doze
  • Nemojte kupiti ako je spoljnji pečat slomljen ili oštećen
  • Ovaj dodatak nije zamena za raznovrsnu ishranu .
  • Osobe osetljive na neke od sastojaka ne treba da uzimaju preparat
  • Trudnice i žene koje doje pre početka uzimanja preparata treba da konsultuju lekara