Maslina meni

Soda bikarbona bez aluminijuma Solvay 300g

Šifra proizvoda: 4250
Zemlja porekla: Francuska
Robna marka: SOLVAY
Cena po komadu
560,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Soda bikarbona je naročito pogodna za oralnu (unutrašnju) upotrebu, izuzetne hemijske čistoće proizvedena po najvišim farmaceutskim standardima, prirodno bez sadržaja aluminijuma. Soda bikarbona je derivat soli i prirodni pufer, odnosno supstanca koja stabilizuje vrednost pH faktora na 8,03. Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika – širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, tj. povećava pH vrednost – alkalizuje organizam regulišući kiselost.

Soda bikarbona, zahvaljujući svojim hemijskim karakteristikama, koristi se kao višenamensko prirodno i ekološko sredstvo koje deluje efikasno, temeljno i neškodljivo na ljude i okolinu, pokrivajući veoma širok spektar:

  • alkalnost – u kiseloj sredini deluje bazno
  • omekšava tvrdu vodu čineći je mekom (čime efektivnije uklanja nečistoće prilikom pranja)
  • apsorbcija vlage i onemogućavanje razvoja buđi
  • uklanjanje parazita i grinja
  • uklanjanje mikroorganizama sa svežeg voća i povrća
  • prirodno ekološko sredstvo za temeljno čišćenje bez hemikalija i jakih mirisa

Biološki život najbolje funkcioniše u alkalnoj sredini, a soda bikarbona je prirodno sredstvo za regulaciju kiselosti.

Naučno je potvrđeno da visoka kiselost organizma direktno utiče na smanjenej sposobnosti apsorbcije vitamina, minerala i drugih hranljivih materija, pogoduje propadanju tkiva smanjujući sposobnost regenerisanja ćelija, čime stvara preduslove za razvoj bolesti.

Takođe, onkološke studije dovode u nužnu kauzalnu vezu visoku kiselost organizma i povećanje produkcije ćelija tumora. Obzirom na zastupljenost prehrambenih namirnica koje stvaraju kiselost organizma (šećeri i zaslađivači, kvasac, belo brašno, pržena i masna hrana…), preporučuje se oralno korišćenje sode bikarbone kao prirodno snažnog alkalnog sredstva za regulaciju kiselosti, o čemu svedoče i nutricionistički pristupi kojima je u fokusu alkalnost i kiselost organizma (hrono ishrana).

Simptomi previsoke kiselosti organizma su individualni i brojni, ali najčešći su gljivične i bakterijske infekcije, kandida, bolovi u zglobovima i mišićima, umor, izuzetno jak miris urina… Optimalna pH vrednost pljuvačke i urina je pH 7,0. Prosečna pH vrednost zdrave arterijske krvi je od pH 7,35 do pH 7,45, a venske pH 7,36.