Proizvod 2660 Zemlja porekla: Srbija
1.120,00 rsd

Speltin sok – pakovanje od 8 bočica

Speltin sok možete kupiti samo u maloprodaji, u Katanićevoj br 2. Ne šaljemo brzom poštom!

Na osnovu labaratorijskih ispitivanja koja su izvršena u centru za ispitivanje namirnica, speltin zamrznuti sok ne sadrži gluten.

Identifikacioni broj uzorka je: IG-M-00086

Zeleni sok od spelte koristi se kao koncentrisani izvor hranljivih materija. Dobijen je kombinacijom presovanja i hladnog ceđenja trave od spelte, uz brzo zamrzavanje.

Efekat ovog napitka bazira se na sadržaju supstanci koje imaju anti-oksidativnu i protiv-upalnu aktivnost, uključujući gljivične i bakterijske infekcije.

Delovanje na organizam:

  • Povećava proizvodnju hemoglobina, osnovnog sastojka crvenih krvnih zrnaca, koji doprema kiseonik do svih ćelija u organizmu
  • Poboljšava regulaciju šećera u krvi
  • Poboljšava zarastanje rana i stanje desni, zbog uticaja na razvoj bakterija i gljivica
  • Olakšava varenje i apsorpciju hranljivih materija
  • Reguliše nivo holesterola u krvi, blokirajući njegovu apsorpciju
  • Olakšava uklanjanje teških metala, produkata lekova, preko detoksikacije jetre i creva
  • Pomaže u lečenju infekcija mokraćne bešike, prostate, benignoj hiperplaziji prostate i kamena u bubregu. Deluje kao blag diuretik
  • Olakšava tegobe kod bolnog menstrualnog sindroma
  • Ostala stanja u kome može da pomogne uključuju prehladu, kašalj, bronhitis, bol u grlu, giht, bol u zglobovima i hronične probleme sa kožom
  • U alternativnim tretmanima se koristi kod tumora i artritisa, ulceroznog kolitisa,  šećerne bolesti, povišenog krvnog pritiska i urođene anemije, kao što je beta talasemija

Nus pojave: Zabeležena je retka stolica u pojedinim slučajevima, u početnoj fazi korišćenja, što je posledica detoksikacije organizma i eliminacije štetnih materija iz organa za varenje. Problem se prevazilazi rastvaranjem soka u većoj količini vode. Kada se pražnjenje reguliše, vratite se na količinu vode koja je propisana.

Ne preporučuje se osobama koje imaju intoleranciju ili alergiju na gluten. Ne koristiti sok u toku primene hemioterapije.

Preporuka:

Preporučuje se osobama na specifičnom načinu ishrane (veganska, vegetarijanska, makrobiotička, intolerancija na laktozu), ili dijetalnoj ishrani (dijabetes, redukcija telesne težine).

Doziranje:

U prevenciji 1-3 doze tokom dva meseca, potom jedan mesec pauze. Tri ciklusa u godini.

Kod hroničnih bolesti ili u slučaju narušenog imunog sistema do 6 doza dnevno, kontinuirano.

Proizvođač: PC Procon organic & medic, Beograd