Maslina meni

Sušena Lavlja Griva 30g Fantastik fungi

Šifra proizvoda: 1441
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: FANTASTIK FUNGI
Cena po komadu
1.550,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Sušena Lavlja Griva 30g

Količina svežih pečuraka kojoj odgovara sadržaj sušenih jestivih pečuraka u pakovanju: 370g
 
Uputstvo za upotrebu
Može se koristiti kao dodatak jelima ili za kuvanje čaja.
 
Dodatne informacije
 
Ukus lavlje grive se dosta razlikuje od većine pečuraka koje sam probao, mnogi ga upoređuju sa ukusom jastoga i kraba pa se često koristi kao zamena za morske plodove u veganskim receptima.
Dobra stvar u vezi sa sušenom lavljom grivom je to što je možete dodati u bilo koju vrstu supe, sos, preliv, gulaš, meso, ribu ili šta god vam padne na pamet. Pošto je ova gljiva blagog ukusa možete je dodati i u vaš omiljeni smoothie.
Nisu potrebne nikakve posebne pripreme, jednostavno je izmrvite rukama ili sameljete u prah pomocu mlina za kafu ili sličnog aparata koji imate u kuhinji.
Mi Vam je ne isporučujemo u prahu već u komadima koji po obliku i veličini podsećaju na čips ili krekere tako da je možete koristiti i kao glavni sastojak u jelima. Pre toga je samo potrebno rehidrirati ih. Dakle potopite komade lavlje grive u posudu sa vodom oko 30 minuta koliko im je potrebno da upiju nazad vodu. Koristite cediljku da uklonite lavlju grivu iz vode i počnite da kuvate! Ostatak vode možete koristiti kao bujon od pečuraka. Imajte na umu da ova pečurka u svežem obliku sadrži gotovo 92 procenta vode što znači da je u svakoj našoj tegli od 30g spakovano skoro 400g sveže grive.
Ukoliko zbog alkohola ne možete da uzimate tinkturu možete napraviti čaj od suve pečurke tako što ćete je preliti vrelom vodom,na jednu šolju ide 1 do 1,5g pečurke.U čaj možete dodati limun i med po ukusu. Po mišljenju farmaceutskog fakulteta terapijska dnevna doza je do 2,8g što bi u ovom slučaju značilo dve šolje čaja.
Čuvajte osušenu lavlju grivu dalje od toplote i vlage (neprijatelja vaših sušenih pečuraka) i trajaće vam do godinu dana.

Pisao Milan Avramović
 
Čuvati na suvom i tamnom mestu.