Proizvod 0485 Zemlja porekla: Srbija
860,00 rsd

Zlatni med 390g

Sastav: med 89,7%, kakao 1,8%, cimet 1,5%, kurkuma oleorezin 6,5%, ulje crnog bibera 0,5%.

ZLATNI MED  je zdrav, ukusan, lako se kombinuje u mnogim varijantama zdravih napitaka i obroka, a pre svega ovo slatko zadovoljstvo je prirodni antibiotik sa snažnim protivupalnim i antibakterijskim svojstvima koja podstiču imunitet. Uz to čuva dobre bakterije i regeneriše crevnu floru, za razliku od antibiotika koji prave disbalans. U slučaju prehlade i prvih znakova viremija preporuka je da se svakih sat vremena uzima po pola kašičice ZLATNOG MEDA  rastvorenog u šolji mlake vode, drugog i trećeg dana je razmak između uzimanja po dva sata. Na ovaj način, ne samo da ćete sprečiti razvoj infekcije, nego ćete istovremeno snažno detoksikovati organizam, i stimulisati imuni sistem.

U ajurvedi, ova kombinacija se vekovima koristi protiv virusnih infekcija i problemima sa jetrom i celim digestivnim sistemom.

Kurkumini su aktivne komponente koji pre svega imaju protivupalno dejstvo, i jaki antioksidansi koji sprečavaju delovanje slobodnih radikala i oštećenje ćelija i napredovanje neke neravnoteže u organizmu.Rade se obimna istraživanja o uticaju kurkumina i danas se predlaže za preko 150 terapeutskih primena. Lepo se uklapa sa medom, koji isto ima antimikrobna svojstva, znamo da je koristan u prevenciji oboljenja srca, ublažava kašalj i upalu grla, probavne probleme i ublažava blage upale kože, zaceljuje opekotine i rane.

ZLATNI MED vam može pomoći i u procesu mršavljenja, ako ga uzimate tri puta dnevno po pola sata pre jela, uvek pola kašičice rastvoreno u šolji mlake vode. Deluje na pre svega lakše varenje masti, i sprečava skladištenje masti, a pomaže i lakšu apsorpciju glukoze i stabilizuje nivo šećera u krvi pa nećete imati „napade gladi“. U slučaju nadutosti, možete u šolju čaja staviti kašičicu ZLATNOG MEDA, sok od ½ limuna i prstohvat bibera i popiti, osetićete brzo olakšanje.

Svakodnevno uzimanje se preporučuje ako:

-imate hronične bolove, patite od artritisa, osteoartritisa ili gihta

-skloni ste infekcijama koje se „vraćaju“ da ojačate imunitet.

 -vam treba pomoć kod hroničnih infekcija, uz terapiju koju primate, da smanjite komplikacije-ako su vam, recimo, pronašli Clostridiu

-želite da uklonite toksine, posle terapija ili preventivno, jer je jak čistač jetre. Dobra je podrška u hemoterapiji i radioterapiji, i posle nje

-želite da olakšate metabolizam masti i smanjite holesterol i trigliceride

-imate nameru da ostanete mladi, smanjuje efekte starenja i radite na zaštiti od kancerogenih bolesti

-hoćete da zaštite mozak, prevencija Alchajmera i neurodegenerativnih bolesti

-zaštite želudac, imate gastritis i teškoće u varenju.

Ne preporučuje se trudnicama, ukoliko imate problema sa žučnom kesom ili pijete antikoagulantne lekove, i nedelju dana pre zakazane operacije treba prekinuti uzimanje.

Inače, sa ZLATNIM MEDOM možete da pustite mašti na volju, da ga ujutru uzmete sa toplom limunadom. Ili da popodne napravite okrepljujući napitak, da u šolju mlake vode dodate kašičicu ZLATNOG MEDA, pola kašičice Cejkonskog cimeta, kašičicu Kokosovog ulja i prstohvat bibera. Možete osvežiti smuti ili ceđeni sok, ili doručak...

Proizvođač: Terra Co d.o.o. Novi Sad