Maslina meni

Vodič kroz organsko baštovanstvo za 2023. - Snežana Ognjenović

Šifra proizvoda: 1511
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: ORGANSKA BAŠTA
Cena po komadu
740,00 rsd

Proizvod nije na lageru

Opis proizvoda

Vodič kroz organsko baštovanstvo za 2023. - Snežana Ognjenović 

"Vodič kroz organsko baštovanstvo za 2023." je praktični priručnik namenjen svima onima koji se tek upoznaju sa organskim baštovanstvom kao i baštovanima koji su se već oprobali u gajenju organskog povrća, začina i voća.

 
Organsko baštovanstvo, kao specifican način proizvodnje sa velikim uspehom se šrom sveta primenjuje preko 75 godina. Mi smo deo tog procesa, učesnici i savremenici koji prisustvuju i svedoče razvoju i napretku organske proizvodnje.

Organski put nije za nestrpljive i one koji lako odustaju: hortikultura i poljoprivreda traže posvećenost, strpljenje i dugoročno planiranje. Zauzvrat, daje plodove, boje, mirise, cvetove i paukovu mrežu u jutarnjoj rosi.

Tema "Vodiča za 2023." je prisustvo nitrata i nitrita u listovima i ostalim biljnim delovima koji se koriste za jelo.
Naša pažnja je obično usmerena na rešavanje problema sa štetočinama, a ponekad zaboravimo da proizvodi iz bašte, iako u sebi ne sadrže pesticide, mogu da budu neodgovarajućeg sastava i podjednako ozbiljno oštete naše zdravlje. Dinamika ishrane biljaka povezana je sa brojnim faktorima, a na nama je da ih dobro razmotrimo i donesemo pravilne odluke o načinu gajenja i količini i vrsti đubriva koje koristimo.

Priručnik pred vama predstavlja spoj kalendara radova i setvenog mesečevog kalendara. Vodič iz meseca u mesec, podseća čitaoca na brojne poslove koje je neophodno sprovesti kako bi se dobili i sačuvali zdravi plodovi povrća i voća.

Srećno sa novom 2023!