Maslina meni

Namaz od urme 450g

Šifra proizvoda: 1128
Zemlja porekla: Iran
Robna marka: ARASH
Cena po komadu
360,00 rsd

Opis proizvoda

Namaz od urme 450g

100% Premium Medjool pasta od urmi bez koštica.

Namaz od urme pravljen je od 100% voća (urme), bez dodatka šećera, aditiva ili konzervansa. Iako je ovaj proizvod tek nedavno počeo da se proizvodi u Iranu, brzo je pronašao svoje mesto na svetskom tržištu.

| Vegan | Na biljnoj bazi | Bez glutena | Bez konzervansa | Paleo Friendli 

Pasta od urme je slatka i veoma hranljiva supstanca koja se može jesti za doručak i popodnevne užine.Savršena je kao namaz za palačinke ili kao prirodan i zdrav zaslađivač za torte ili kolače. Pored toga, možete je uvrstiti u svoju paleo dijetu, dijetu bez šećera ili vegansku ishranu da biste dobili prirodniji i korisniji šećer.

O ovom artiklu
VISOK KVALITET: Pasta od urme je napravljena od 100% visokokvalitetnih urmi koje se uzgajaju u klimatskim uslovima i pustinjskom tlu širom Bliskog istoka.
ZDRAVLJE: Medjool urme sadrže manje šećera od javorovog sirupa, meda, agave i rafinisanog šećera. Takođe je bogat vlaknima, gvožđem, kalijumom i drugim esencijalnim mineralima.
RAZNOVRSNA UPOTREBA: Koristite namaz od urmi u slatkim i slanim receptima kao zamenu za većinu zaslađivača. Može se koristiti kao sastojak u sosovima, marinadama i prelivima, sipati u koktele, kao začin za povrće i meso ili u pecivama kako bi pružio divnu dubinu ukusa.
DREVNO POREKLO: Hurme se gaje širom Bliskog istoka i severne Afrike hiljadama godina. Voćni sirup se ekstrahuje iz urmi kako bi se napravio nektar, koji se često naziva „pićem bogova“.
OBEĆANJE KVALITETA: Namaz od datuma je dobijen iz najboljih svežih urmi. Ceo proces se odvija u najboljim mogućim uslovima kontrole i nadzora kvaliteta.
Svi sastojci su potpuno prirodni i isključivo vrhunskog kvaliteta.

Pakovanje u plastičnoj tegli.

U zdravstvenom i nutritivnom smislu, urme se smatraju najzdravijim voćem na planeti. Lako se vare, a dugo čuvaju sitost. Prava su riznica vitamina, odlične za decu i odrasle. Bogat su izvor prirodnih vlakana, koji su neophodni za dobar rad creva. Prirodni šećer koji urme poseduju u zavidnim količinama, savršena je alternativa običnom šećeru.
Odlične su i za vid, jer sadrže lutein i zeaksantin. Oni su posebno važni za zdravlje mrežice i makule oka, zbog čega ih nazivaju „vitamini za oči“. Ova dva sastojka mogu sprečiti oštećenje makule, koje se javlja u starosti.
Zaustavljaju i dijareju, jer su bogate kalijumom. Redovnim konzumiranjem regulišu rad creva. Pomažu da se hrana brže i lakše svari, a višak što pre izbaci iz organizma.
TRUDNICE koje mesec dana pre porođaja redovno jedu urme, imaju manje bolove prilikom porođaja i manje krvare, dokazali su naučnici u istraživanje na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Jordanu. Osim toga, porodiljama pomažu da proizvedu dovoljno mleka za bebu i popravljaju raspoloženje, tako da sprečavaju postporođajnu depresiju.