Maslina meni

Lešnik sirovi organski 100g Just Superior

Šifra proizvoda: 1159
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: JUST SUPERIOR
Cena po komadu
315,00 rsd

Opis proizvoda

Lešnik sirovi organski 100g

Ovi organski lešnici divnog puterastog ukusa dolaze pravo sa srpskih plantaža iz Kupinika, u blizini Karpata!

 

Nutritivne vrednosti na 100g:

 

Energetska vrednost:

2603kJ/622kcal

Masti:

54,4g

Od čega zasićene:

3,83g

Ugljeni hidrati:

17,6g

Od toga šećeri:

4,7g

Proteini:

13,3g

Vlakna:

8,2g

So:

0,0048g

 

Zašto lešnici? – Zdravstveni benefiti

Lešnici su pre svega dobar izvor biljnih proteina i bogati su vlaknima. Redovno konzumiranje namirnica koje su deklarisane kao izvor proteina, doprinosi se održavanju normalnih kostiju i povećanju i održanju mišićne mase. Za biljna vlakna je opšte poznato da doprinose normalnom varenju i sprečavaju zatvor.

Osim proteina i vlakana lešnici su bogati nekim vitaminima i mineralima kao sto su vitamin E (najvažniji aktioksidans u telu), vitamin B1, magnezijum, bakar, mangan a sadrže i pristojnu količinu vitamina B6, folata, fosfora i cinka.. Jako je važno da ove mikronutrijente unosimo iz prirodnih izvora u svojoj celosti, kako ih je priroda i namenila. I ono što svakako upotpunjuje njihov nutritivni sastav je bogat sadržaj mono i polinezasićenih masnih kiselina, sa finom količinom omega-3 i omega-6 (kao što su oleinska i linoleinska kiselina).

Pored makro i mikronutrijenata lešnici (kao i drugi orašasti plodovi) sadrže i značajnu količinu različitih fitonutrijenata i antioksidanasa, za koje su opservacione studije pokazale da mogu doprineti unapređenju zdravlja i smanjenju rizika od hroničnih bolesti. Pokazano je da ovi fitonutrijenti poseduju antioksidantna, antiproliferativna, antiinflamatorna i antivirusna svojstva.

 Antioksidansi se nalaze većinom u opni lešnika, tako da je sa stanovišta zdravstvenih benefita bolje jesti lešnike sa opnom.

 

Pakuje i distibuira: Just Superior d.o.o. Beograd