Crveni Pirinač organski 250g Lučar
Crveni pirinač nastaje fermentacijom, uz pomoć određene vrste kvasca (Monascus purpureus) koji luči crvenkasti pigment. Ova namirnica je na Dalekom Istoku od davnina prepoznata kao prirodno sredstvo za prevenciju mnogih bolesti srca i krvnih sudova i kao pomoć kod problema sa varenjem i slezinom.
Upotreba: Pomešajte 1/2 l vode, 1 kašičicu morske soli i pola kašičice karija. Dodajte jednu supenu kašiku maslaca ili gi pitera i 1 list lovora, a zatim dobro izmešajte. Očistite i operite organski basmati prinač i umešajte ga u pripremljenu tečnost. Poklopite i kuvajte 10 min, bez mešanja. Zatim ga skinite sa vatre i ostavite ga poklopljenog još 10 minuta, bez mešanja.
Alergen info: moguće je prisustvo glutena u tragovima.
Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperaturi,
bez direktnog uticaja sunčeve svetlosti.
Prosečna nutritivna vrednost na 100g
Energetska vrednost 1528 kJ/360 kcall
Masti 2,5g
od kojih:
- zasićene masne kiseline 0,3g
Ugljeni hidrati 76g
od kojih:
-šećeri 0,1g
Vlakna 2,7g
Proteini 7,2g
SO 0,03g