Maslina meni

Eterra kedar ulje 30ml

Šifra proizvoda: 7080
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
960,00 rsd

Opis proizvoda

Ulje atlantskog kedra prijatnog, drveno-zemljanog mirisa u aromaterapiji je sinonim za limfotonik, ulje koje podstiče kretanje limfe i tako smanjuje otok nogu i ruku, olakšava hod kod umornih nogu i podstiče uklanjanje metaboličkih nusprodukata iz tkiva. Zbog toga se koristi i kod celulita. Zbog seboregulišućeg delovanja nalazi svoju primenu u tretiranju akni, čireva, dermatitisa, seboreje, masne kože i kože sa proširenim porama. Dodaje se u pakovanja i preparate za negu vlasišta od peruti, kao i za podsticanje rasta kose.
Dobija se hladnim ceđenjem kedrovih oraščića i već godinama je predmet naučnih istraživanja.
Bogato je vitaminima A, E, B i D i predstavlja prirodni koncentrat omega 3 i 6 masnih kiselina. Pomaže pri smanjenju holesterola u krvi i sprečava pojavu zadebljanja na zidovima krvnih sudova. Sadrži i bakar, magnezijum, mangan, silicijum, vanadijum, kalijum, fosfor, kalcijum, molibden, jod, kalaj, bor, cink i titanijum, vredne antioksidanse i čak 19 aminokiselina. Hladno ceđeno ulje atlantskog kedra izvrsno deluje na bolesti digestivnog sistema. Sadrži tri puta više nezasićenih masnih kiselina omega-3 i omega-6 od ribljeg ulja, a pet puta više vitamina E od maslinovog ulja.
Povoljno utiče na kardiovaskularni sistem, proređuje krv, poboljšava elastičnost krvnih sudova i normalizuje krvni pritisak. Ovo ulje je dragoceno i u lečenju i sprečavanju proširenih vena i angine. Starijima pomaže u slučaju reumatizma i gihta.
Nezamenljive masne kiseline u sastavu ulja atlantskog kedra efikasno se bore sa teškim metalima i drugim toksinima prisutnim u organizmu.
Može se koristiti i za masažu nakon kupke ili saune. Kožu čini elastičnom i štiti je od gljivica i isušivanja.