Maslina meni

Eterra limun trava ulje 10ml

Šifra proizvoda: 7082
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
960,00 rsd

Opis proizvoda

Limun trava potiče iz tropskih krajeva južne i jugoistočne Azije i Australije, ali zbog svoje lekovitosti gaji se širom sveta. Ima dugo, tankosivozeleno lišće i lukovičastu osnovu. Citral je esencijalno ulje koje ova biljka sadrži i koje joj daje kiselkasti miris i ukus. Smiruje napetost, lekovito deluje na jetru i žuč, pomaže kod lošeg varenja i bolova u želucu. Poznata je njena upotreba kod depresivnih stanja, nervoze, probavnih poremećaja.
Ovo ulje deluje protivupalno i blago sedativno, a snižava i krvni pritisak. Primenjuje se lokalno jer ima i antiseptičko i antibakterijsko dejstvo. Odlično je za tretman sportskih povreda, kod modrica i istegnuća. Ulje se koristi i za čišćenje masne kože, a u aromaterapiji kao relaksirajuće sredstvo. Drži holesterol pod kontrolom
Ulje limunove trave je dobar diuretik,uspešno čisti telo od nataloženih materija i štetnih toksina na potpuno prirodan način. Preventivno deluje kod urinarnih infekcija ieliminiše tegobe sa varenjem. Reguliše rad pankreasa i jetre i ne uzrokuje nikakve komplikacije.