Maslina meni

Eterra neroli ulje 10ml

Šifra proizvoda: 7077
Zemlja porekla: Francuska
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
1.075,00 rsd

Opis proizvoda

Eterra neroli ulje 10ml

Dobija se od cveta pomorandže, a ime je dobilo po italijanskoj princezi Neroli, koja je volela da ga koristi kao parfem, i danas se koristi za formiranje elitnih parfemskih kompozicija. Pogodno je za negu suve do mešovite kože, zadržava vlagu u ćelijama kože, poboljšava elastičnost, podmlađuje, pospešuje regeneraciju. Blagotvorno deluje na kožu sa sitnim venama, ožiljke i strije posle trudnoće ili brzih promena težine. Poboljšava tonus kože stomaka, bokova,održava čvrstoću grudi.Posvetljuje pege i staračke pege na licu, rukama, telu. Jača nokte, ujednačava njihovu boju.Uravnotežuje hormonalni sistem. Snažni afrodizijak.

Kao sredstvo za smirenje deluje na simpatički nervni sistem, pomaže kod nesanice, ublažava nervozu, povećanu razdražljivost, uravnotežuje promene raspoloženja, ublažava šok, histerične reakcije, paniku, umiruje u stanju emocionalnog stresa.Ublažava emocionalnu depresiju povezanu sa PMS-om i neke simptome menopauze, posebno razdražljivost i plačljivost. Kao spazmolitik deluje smirujuće na creva i pomaže kod kolitisa i dijareje. Smanjuje otkucaje srca i podstiče cirkulaciju što ga čini izvrsnim tonikom. Pomaže kod vrtoglavice, glavobolje i neuralgije. Veruje se da ublažava zevanje.

Primena:
Protiv depresije, stresa, uznemirenosti, nesanice, nervne napetosti, kao i opasnosti od šoka, najbolje je primeniti kombinovani postupak inhalacije i masaže koji se sastoji u sledećem:
Tri do četiri kapi Neroli ulja nakapati na maramicu, staviti na nozdrve i duboko i ravnomerno udisati pet minuta. Nakon toga po tri kapi Neroli ulja naneti na slepoočnice i sa obe strane vrata i lagano masirati 10 minuta. Nakon toga ponoviti postupak inhalacije i masaže još dva puta u toku pola sata.

Za sprečanje nastanka strija u trudnoći:
Od drugog do devetog meseca trudnoće dva puta dnevno nakapati 12 do 18 kapi Neroli ulja na šire područje donjeg stomaka i lagano polukružnim pokretima masirati celo područje 10 minuta.

Za uklanjanje bora i ožiljaka:
Jedanput uveče, naneti po 5 do 6 kapi Neroli ulja na područje ispod očiju, na jagodice lica i sa obe strane vrata i masirati pet minuta.

Fototoksično je, ne izlaziti na sunce 4 sata posle korišćenja.