Maslina meni

Eterra ulje Spermint - divlja nana 30ml

Šifra proizvoda: 7211
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
960,00 rsd

Opis proizvoda

Eterra ulje Spermint 30ml

Ulje sperminta (divlje nane) veoma je pogodno i za oralnu i za dermalnu primenui uz eterično ulje lavande ima najširu primenu od svih eteričnih ulja. Bukvalno postoji samo nekoliko stanja gde ono ne može biti od pomoći. Kada se primenjuje na koži, eterično ulje sperminta ima efekat hlađenja i umirujuće dejstvo na telo, čime se smanjuje napetost mišića. Ono takođe ima izražena antibakterijska svojstva tako da može pomoć i kod osvežavanja daha i problema sa digestivnim traktom. Istraživanja su otkrila da su simptomi osetljivog želuca smanjeni 50% kod 75% pacijenata koji su koristili eterično ulje sperminta.

Ostala lekovita svojstva i primena

Isto tako, na prirodan način smanjuje spazam debelog creva. Ulje opušta mišiće stomaka čime smanjuje pojavu nadimanja i gasova. Probajte da popijete rastvor jedne kapi eteričnog ulja nane u šolji tople vode pre svakog obroka. Ovo ulje preporučuje se i osobama koje pate od mučnine zbog njegovog umirujućeg dejstva na gastrointestinalni sistem (smiruje mišićni spazam i nagon za povraćanjem).

Inhalacija ulja sperminta često dovodi do trenutnog otpušenja sinusa i olakšava bolne upale grla. Ima i mukolitička svojstva (potpomaže sekreciju) i može mnogo da pomogne kod prehlada, kašlja, sinuzitisa, astme i bronhitisa.

Doprinosi i da se osećate sito i da ne posežete za grickalicama. Malo razblaženog eteričnog ulja sperminta (kap-dve) ispod nosa ili ispod jezika može značajno doprineti poboljanju koncentracije. Zbog prirodnog efekta hlađenja koje ima,ovo ulje veoma je dobro za snižavanje temperature. Jednostavno pomešajte nekoliko kapi sa kokosovim uljem i utrljajte u vrat ili na stopala kako bi se temperatura snizila.

S obzirom da poboljšava cirkulaciju i opušta napete mišiće izvanredan je prirodni lek za glavobolju. Nedavno istraživanje je pokazalo da eterično ulje divlje nane može imati dejstvo na uravnoteženje hormona i koristiti se u terapiji sindroma policističnih jajnika. Ovo ulje ima i umirujuće dejstvo na upale kože. Prema medicinskim istraživanjima odličan je sastojak za sve pene za pranje lica protivakni.

Upotreba:

Umor: Kap dve se nakapaju na maramicu i udiše ili se par kapi sipa u difuzor i osveži se prostor gde se nalazite

Mučnine pri putovanju: Kap dve se nakapaju na maramicu i udiše

Bolovi: Etarsko ulje sperminta se razblaži na 5% u nekom baznom ulju i umasira na bolno mesto

Problemi sa probavom: Bočicu od 10 ml ukapa se 10 kapi etarskog ulja i 10ml nekog baznog ulja (makadamija, lešnik). 20-ak kapi te mešavine se umasira u predeo abdomena, a postupak se ponavlja svakih sat vremena

Respiratorne infekcije: U bočicu od 10 ml se ukapa 5 kapi eukaliptura, 5 kapi sperminta, 5 kapi čajnog drveta i dopuni se baznim uljem. Mešavina se umasira na područje sinusa, uz koren nosa i iza ušne školjke (ukoliko postoji infekcija uha) 3-5 puta dnevno u tankom sloju.

Sredstvo protiv svraba: dodaje se u mešavine koje ublažavaju svrab u konc 0,5-2%