Maslina meni

Eterra vanila ulje 10ml

Šifra proizvoda: 7071
Zemlja porekla: Mexico
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
955,00 rsd

Opis proizvoda

Eterra vanila ulje 10ml

 

Topla, slatka, balzamična aroma vanile je simbol senzualnosti i duhovnosti, pa i luksuza, i zato je ova aroma izuzetno važna u parfimerijskoj industriji. Miris podiže raspoloženje, jer ga podsvesno povezujemo sa domom, mirom, ukusnom hranom i u nama budi osećaj blagostanja. Kažu da i majčino mleko ima aromu sličnu vanili, pa zato ne čudi da ona izaziva toliko lepih osećanja.

U aromaterapiji, ona ima izuzetan opuštajuće efekat na telo i dušu. Pomaže u suočavanju sa emocionalnim stresom i besom,a kako je miris sedativ pomaže kod lošeg sna i melanholije. Idealno je da vas oraspoloži ako posle napornog dana imate očekivani sastanak, daje energiju, otklanja umor. Smatra se moćnim prirodnim afrodizijakom, koji može povećati senzualnost i seksualnost, probuditi emocije, šarm i zavodljivost, pojačati seksualnu želju, pojačati strast.

Pogodno je za negu problematične i osetljive kože, za uklanjanje iritacije, crvenila i smirivanje epiderma.Čini kožu mekšom, elastičnom i zategnutom, podstiče njenu regeneraciju i zadržavanje vlage. Ima efekat izbeljivanja kože.

Kao dobro poznati začin, vanila ima jedno od najaktivnijih uloga u varenju, uspostavlja optimane ravnoteže kiselina i enzima, podstiče metaboličke procese,posebno razgradnje, asimilacije i izlučivanja ugljenih hidrata. Protivotrov je za alkoholna pića, a redovna upotreba izaziva averziju prema alkoholu i može se koristiti u terapiji zavisnosti.