Maslina meni

Marigold eterično ulje Cimet 10ml

Šifra proizvoda: 7131
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: MARIGOLD
Cena po komadu
454,00 rsd

Opis proizvoda

Ovo eterično ulje veoma je cenjeno u aromaterapiji. Odlično je u borbi protiv iscrpljenosti, depresije i slabosti. Takođe, odlična je prevencija gripa i prehlada. Ima snazno antiseptičko, antibakterijsko i antigljivično delovanje.

*u aroma lampama: koristi se kod akutnog bronhitisa i prehlada, kijanja ili kao prevecija depresije i slabosti.

*u kupkama ili masažnim uljima: Ulje cimeta može se koristiti dodavanjem u kupku ili rastvoreno u baznom ulju, za olakšavanje simptoma bronhitisa, dijareje, infekcije, gripa, reumatizma ili artritisa. S obzirom da je jak antiseptik, na ovaj način se može koristiti kod infekcija.Takođe, smanjuje grčeve, mučninu i povraćanje. Kod ovakve primene treba obratiti pažnju da se ne pretera sa količinom, jer prevelika koncentracija može dovesti do iritacije.

*u vodi: rastvoreno u vodi, može se koristiti za dezinfekciju površina u kuhinji i kupatilu.Takođe, na ovaj način se koristi i za otklanjanje neprijatnih mirisa. Cimet rastvoren u vodi će udaljiti i neprijatne insekte poput mrava, paukova, muva i komaraca.

*u kupki za stopala: 1-2% rastvor eteričnog ulja cimeta u kupki za stopala, odlično je sredstvo za uklanjanje gljivica na stopalima.

Proizvođač: ZR Marigold