Maslina meni

Siempreviva Hidrolat origano 100ml

Šifra proizvoda: 6100
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SIEMPREVIVA
Cena po komadu
336,00 rsd

Opis proizvoda

 Siempreviva Hidrolat origano.

U procesu destilacije iz aromatičnih biljaka, uz pomoć vodene pare, dobijaju se eterična ulja. Ono što ostaje kao nus proizvod jesu hidrolati ili tkzv. cvetne vodice. Ulje dobijamo tako što se vodena para ohladi i kondenzuje a nama ostaju komponente nerastvorljive u vodi koje se odvajaju od tečnosti. To je eterično ulje.Voda koja preostane u stvari predstavlja hidrolat.

Dok ulje sadrži komponente biljke rastvorljive u ulju, hidrolati sadrže one komponente koje su rastvorljive u vodi kao i male koncentracije ulja.Mada spada u nus proizvod, hidrolat ipak ima svoje vrednosti.Iako hidrolati nisu tako istraženi i masovno u upotrebi kao eterična ulja, oni predstavljaju vredan terapijski materijal.Mogu se koristiti razređeni i direktno – nerazređeni.

Hidrolati se uglavnom upotrebljavaju u kozmetičke svrhe, za čišćenje i negu kože, naročito lica. Dosta se koriste i kao vodena faza u izradi gelova, krema, maski za lice mada se mogu koristiti i u obliku kapi za nos ili uši. Obično su slabijeg mirisa od etiričnih ulja jer im je koncentrat manji u odnosu na ulja. Mogu koristiti za osveživanje prostorija, garderobe, za negu noktiju, nogu, za hidrataciju kože lica i tela – pogotovu u letnjim mesecima, zatim kao dodaci za kupke, posle brijanja, depilacije itd…

Ono o čemu moramo voditi računa kada su hidrolati u pitanju jeste to da su oni lako kvarljivi i poželjno ih je upotrebiti u roku od 6 meseci.

Pakovanje: 100mlstaklena bočica.