Maslina meni

Shenemil Biomaska 75ml

Šifra proizvoda: 5236
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SHENEMIL
Cena po komadu
590,00 rsd

Opis proizvoda

BIOMASKA - za sve tipove kože. Maska za lice, akne, bubuljice, protiv bora, za izražene i otekle podočnjake, ispucale i hrapave laktove, kolena i pete, celulit, ujeda komaraca, neprijatan miris nogu, širok spektar ko`nih oboljenja i dr. Glina se može koristiti za bilo koji tretman kože, zdrave ili obolele. 

Biomaska u obliku kreme za spoljnu upotrebu.

- MASKA ZA LICE I PROTIV BORA Namazati glinu u debljem sloju na licu, ali izbegavati podočnjake. Posle 20-30min. mekom vlažnom tkaninom ili vatom nakvasiti dobro lice (da zasušena glina postane opet gel), a zatim je blagim masiranjem skidati. Nakon skidanja gline može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min. Zbog toga se, 1 sat nakon skidanja maske, ne preporučuje nanošenje bilo koje kreme. Glinu mogu koristiti i osobe sa osetljivom kožom, jer je temeljno čisti, a koža postaje zategnuta, elasti~na i osvežena. Maska se može nanositi 2-5 puta nedeljno.

- AKNE, BUBULJICE se mogu uspešno otkloniti mazanjem gline po celom licu (u tanjem sloju) ili kod manjeg broja bubuljica samo kritična mesta i tako prenoćiti. Glina kod bubuljica koje su u prvoj fazi pojavljivanja ne dozvoljava da se razviju u gnojne, a kod gnojnih odstranjuje mogu}nost nastanka o`iljaka. Postupak skidanja gline je isti kao kod maske za lice i protiv bora. Postupak ponavljati do nestanka bubuljica.

- ZA ZAŠTITU KOŽE LICA PRILIKOM FARBANJA KOSE. Pre farbanja kose namazati glinom predeo lica koji se granči sa kosom, sačekati da se zasuši a zatim farbati kosu. Glina sprečava bojenje lica.

- POZITIVNO ZRAČENJE od kompjutera, televizora i ostalih aparata se neutrališe mazanjem lica slojem gline posle rada (kao i kod maske za lice).

- MIGRENA. Na potiljak i čelo naizmenično stavljati kremu od gline u više slojeva i dr`ati jedan sat, a zatim isprati.

- KOD IZRAŽENIH I OTEKLIH PODOČNJAKA. Mazati glinu u tankom sloju samo u predelu ispod o~iju i nositi 15-20 min. Nipošto se ne smeju mazati celo lice i podočnjaci istovremeno, jer je ko`a oko očiju izuzetno osetljiva, već samo naizmenično sa pauzom od 1 sata.

- ISPUCALI I HRAPAVI LAKTOVI, KOLENA I PETE. Namazati glinu, nositi 1-2 sata a zatim isprati. Postupak se može ponavljati sve dok laktovi i kolena ne postanu glatki.

- NEPRIJATAN MIRIS NOGU uklanjamo mazanjem gline izme|u prstiju, posle zasušivanja oprati noge, osušiti, ponovo namazati glinu i tako je nositi u toku dana i noći.

- UPALA KRAJNIKA. Preko gaze naneti glinu u debljem sloju. Na prednji deo vrata staviti onu stranu gaze koja nije namazana. Preko gaze i gline može se staviti polietilenska kesa, koja bi usmerila aktivne komponente ka koži.

- OTVORENE RANE, OGRBOTINE, ČIREVI, SPOLJNI TUMORI I MASNA TKIVA. Glina se ma`e po potrebi oko otvorene rane više puta dnevno. Ogrebotine, čireve i tumore mazati i tako nositi u toku dana i noći. Može se namazati gaza ili zavoj i staviti preko rane.

- SPOLJAŠNJE POVREDE, ZGLOBOVA I LIGAMENATA Glinu mazati učestalo na ozleđeno mesto. Ona smanjuje otok, intenzivira cirkulaciju i vrši blago fiksiranje rane. Za bolju fiksaciju mo`e da se preko namazanog prvog sloja gline stavi zavoj a zatim sukcesivno mazati ponovo glinu, pa zavoj (nekoliko puta).

- UJED KOMARACA. Namazati ujed i stalono tako nositi. Eleminiše svrab i otok.

ZA OSETLJIVE RUKE. Za osobe čije su ruke u toku rada izložene znojenju ili prljanju (mastima,uljem i sl.) u toku rada (sportiste, vozače, automehaničare i sl.). Posebno zna~ajna za osobe osetljive na hemijska sredstva za pranje. Namazati glinu u tankom sloju,kada zasuši može se nesmetano obavljati bilo koja vrsta posla. Pri tome ona štiti ruke, a koža ostaje elastična i meka. Takoće zaprljane ruke dobro utrljati glinom, zatim ih isprati pastom ili sapunom. Pri tome se postiže znatno veći efekat ispranja ruku.