Maslina meni

Shenemil Glina u prahu Active C sa aktivnim ugljem 300g

Šifra proizvoda: 5574
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: SHENEMIL
Cena po komadu
545,00 rsd

Opis proizvoda

Glina u prahu sa aktivnim ugljem za spoljnu upotrebu

Bentonitna glina je glatka glinanasta iz vulkansko pepela. Uglavnom se sastoji iz montmorilonita, pa se ponekad  naziva i montorilonitnaglina. Ostale komponente su gvožđe, kalium, silicijum, magnezijum,natrijum i calcium koji mogu hraniti kožu.Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja što joj daje organski karakter. Glina je na mnogim mestima pomenuta u Biblijii kao preventive i kao sredsvo isceljenja. Kada se bentonitna glina meša sa vodom, stvara se električno naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena sa kože. Glina pored vezivanja-adsorpcije i 44ma jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. Ona pored eliminacije toksina ima funkciju da hrani kožu. Glina je redak prirodni material koji u sebi sadrži nanočestice.

Detaljna  istraživanja i primena o bentonitnoj glini nalaze se u knjizi “Moćgline” Prof.dr Staniše Stojiljkovića

Aktivni ugalj poseduje antibakterijska svojstva i pomaže da se nečistoće i toksini izbacuju iz kože.Odličan je za kožu sklonu aknama i osetljivoj koži. Aktivni ugalj ima veoma veliku razvijenu površinu, tako da vrlo brzo i efikasno vezuje otpadne materije sa kože.

Aktivni ugalj čisti vašu kožu,  ukoliko vam je potrebano progresivno čišćenje problematične kože.Njegova blago hrapava tekstura predstavlja odličan piling, pritom izvlači višak ulja iz kože i dubinski čisti pore.

Kombinacijom bentonitne gline i aktivnog uglja postiže se jači i progresivniji efekat čišćenja kože od toksina, bakterija kao i mrtvog sloja sa površine kože.

Način pripreme

Odmerenu količinu Active C i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2:3 (Active C:voda). Smesu dobro promešati plastičnom ili drvenom kašičicom dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smesa je odmah spremna za aplikaciju.

Zavsno od željene primene u pripremljenu smesu gline i vode se mogu dodavati razni dodaci kao na primer: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

Primena

Glina u prahu Active C se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitisera, za čišćenje kože, hidratacije i odmašćivanja površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i drugih delova tela (maska protiv strija i celulita),  kao obloga oko zglobova i mišića, kod pripreme tople kupke, za piling kože.

Poželjno je pravljenu masku držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.

Primeri pripreme maski:

Maska protiv bora

U posudu staviti 2 supene kašike jogurta, 40g izrendane jabuke i doodvati Active C dok se ne  dobije gusta smesa. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Hranljiva maska

Celo jaje umutiti sa 20g soka od krastavca i malo jogurta, potom dodavati Active C dok se ne  dobije gusta smesa. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Napomena:

Active C ne dovoditi u kontakt sa metalnim predmetima.

Ne preporučuje se nanošenje pravljenih maski više od 3 puta nedeljno.

Budite oprezni jer ovaj proizvod može ostaviti crne tragove na odeći, nameštaju i drugim predmetima.

Ovaj proizvod je isključivo za spoljnu upotrebu!

Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.

Po tehnologiji prof. Dr Staniše Stojiljkovića

UPUSTVO je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonita u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.