Bundevino brašno 200g Lučar
U bundevinom brašnu se zadržavaju svi hranljivi sastojci semena golice, osim onih rastvorljivih u uljima. Prepuno je cinka koji pomaže ljudskom organizmu u očuvanju imuniteta. Poseduje visok sadržaj proteina i prehrambenih vlakana. Prirodne je, intenzivno zelene boje, specifičnog sastava i visoke nutritivne vrednosti. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje ovog brašna radi povećanja udela proteina u ishrani, kao i zarad očuvanja pravilne funkcije prostate.
Upotreba: bundevino brašno ima veoma prijatan ukus i koristi se kao delimična zamena drugih vrsta brašna, kod pripreme hleba, peciva i testenina. Proizvodi sa ovim brašnom izgledaju veoma dekorativno, jer imaju karakterističnu zelenkastu boju. Može dodavati u kuvana jela ili se njime mogu posipati salate. Čest je sastojak vegetarijanske i veganske kuhinje.
Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove brašna, susama i badema.
Prosečna nutritivna vrednost na 100g