Maslina meni

Kokos u prahu Lučar 200g

Šifra proizvoda: 3882
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: LUČAR
Cena po komadu
185,00 rsd

Opis proizvoda

Kokos u prahu je potpuno prirodan proizvod, visokog nutritivnog kvaliteta, sa smanjenim sadržajem ulja. Dobijen je od 100% kokosovog brašna. Ne sadrži bilo kakve veštačke dodatke i arome, niti dodati šećer, kao ni gluten. Prijatnog je mirisa i blago slatkastog ukusa. Sadrži značajne količine proteina i prehrambenih vlakana.


Upotreba: kokos u prahu predstavlja veoma zdravu alternativu ili dodatak različitim vrstama brašna (do 20%). Nema karakterističnu teksturu kokosovog brašna, ali ima pun ukus kokosa. Može se koristiti za paniranje piletine, ribe i slično, umesto ili u kombinaciji sa raznim vrstama brašna. Fantastičan je dodatak različitim kašama, muslijima, grizu i napicima, smesama i filovima za kolače.

OVO MORATE DA PROBATE: jedna kašika kokosovog praha daće vašoj kaši ili musliju egzotičan ukus kokosa i prijatnu gustinu. Može se koristiti kao sastojak vegetarijanske i veganske kuhinje.

Nutritivne informacije:  

Prosečna hranjiva vrednost (100g/ml)

 
energija (kj/kcal)214 kj 214 kj
masti (g)32,1 g 32.1g
od kojih zasićene masne kiseline (g)4,7 g 4.7g
ugljenihidrati (g)24,4 g 24.4g
od kojih šećeri (g)3,2 g 3.2g
vlakna (g)19,2 g 19.2g
sol (g)0 30,9 g 0.03g
beta-glukana (mg)0,3 g 0.3g


Priprema obezmašćenog kokosovog mleka: jednu supenu kašiku kokosovog praha razmutiti u 3 dl vrele vode. Ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim procediti. Ovako dobijeno obezmašćeno kokosovo mleko može se piti toplo, rashlađeno ili dodavati u različite milk šejkove i koktele, kao i u tople napitke (kafa, čaj, topla čokolada).