Maslina meni

Vega kukuruzno belo integralno belo brašno 1kg

Šifra proizvoda: 2919
Robna marka: VEGA
Cena po komadu
180,00 rsd

Opis proizvoda

Kukuruzno belo brašno proizvodi se od belih hibrida kukuruza koji su naročito omiljeni u našim krajevima.

Kukuruz se preradjuje na dva različita načina. Prvi je industrijska prerada čiji je osnovni zadatak odstranjivanje klice koja je uzročnik brzog kvarenja. Ovaj način prerade kukuruza uglavnom se koristi za proizvodnju pivarskog griza i drugih proizvoda od kukuruza sa niskim sadržajem masti. Drugi način je prosto mlevenje kukuruza u integralno kukuruzno brašno u čiji sastav ulaze svi delovi zrna. Ovi proizvodi su mnogo hranljiviji u ukusniji, mana im je što su zbog visokog sadržaja ulja nestabilni i brzo dolazi do užegnuća.

Firma“VEGA ADM“ se opredelila za ovaj, drugi, način prerade u cilju dobijanja visoko kvalitetnog kukuruznog belog brašna u čiji sastav ulaze svi delovi zrna. Zbog toga je kukuruzno belo brašno sa povećanim sadržajem masti i proteina i znatno boljeg ukusa. Trajnost se obezbedjuje higijenom u proizvodnji i kvalitetnom ambalažom i načinom pakovanja.

Proizvodnja kukuruznog belog brašna u pogonu firme „VEGA ADM“ vrši se u 3 faze. Prva faza je odstranjivanje primesa odnosno svega onoga što nije zdravo zrno kukuruza. Druga faza je odstranjivanje površinskih nečistoća, a posebno vršne kape koja je najzagadjeniji deo zrna. Ovako pripremljeno zrno se melje do granulacije koja je najpogodnija za odredjenu namenu. Mlevenje se obavlja na mlinskom kamenu koji je posebno podešen za te svrhe. Kukuruzno belo brašno se pakuje u posebnu ambalažu koja mu obezbedjuje trajnost.

Površinska obrada je od posebnog značaja jer se značajno redukuje broj plesni, a sa njima i njihovi metaboliti kao što su alfa toksini, zearaknon i drugi.

Kukuruzno belo brašno uglavnom se koristi za proizvodnju proja i palente, omiljenih jela ovih krajeva. Sa umlevenom klicom proizvodi dobijaju poseban ukus i miris.

Kukuruzno belo brašno proizvodi se po proizvodjačkoj specifikaciji, a kvalitet se kontroliše u nadležnim akreditovanim institucijama.