Maslina meni

Banča čaj organic Mitoku 50g

Šifra proizvoda: 0766
Zemlja porekla: Japan
Robna marka: MITOKU
Cena po komadu
500,00 rsd

Opis proizvoda

Banča čaj organic Mitoku 50g

Banča čaj je vrsta japanskog zelenog čaja iz biološkog uzgoja koji se ručno bere u određeno vreme da bi se sačuvala divna aroma i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim metodama. 

Banča  zeleni čaj sastoji se od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je pogodan i za decu.
Ovo je čaj iz organskog uzgoja, koji se ručno bere i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim

Svojstva:Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe. metodama, da bi se sačuvala divna aroma.

 

Priprema: Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko 80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min.
Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.
Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa.
Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta).
Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer. 

Sastav: organski zeleni čaj Banča