Maslina meni

Čaj kukuruzna svila 50g ADONIS

Šifra proizvoda: 1305
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: ADONIS
Cena po komadu
155,00 rsd

Opis proizvoda

 Čaj kukuruzna svila 50g Adonis

SASTOJCI

Svila kukuruza 100%.

 ŠTA SADRŽI?

Sadrži antihemoragični vitamin K-3, 2,3-3,2% saponozida, 11-13% tanina, 3-4% šećera, do 2,5% masnog ulja, 0,1% etarskog ulja, od 2-4% gume, 2-3% smole, 0,04% alkaloida, 0,3% salicilne kiseline, sitosterola, kalijumovih i drugih soli.

 KAKO DELUJE?

Zbog prisustva enzima  brzo gubi lekovitost i treba je vrlo pažljivo čuvati na hladnom i suvom mestu. Zahvaljujući vrlo složenom sastavu, kukuruzna svila se upotrebljava kao lek za lečenje različitih bolesti. Zbog prisustva kalijumovih soli koristi se kao diuretik, kod peska u bubregu, hroničnog cicstita, nefrita i sl. Prisustvo salicilne kiseline omogućava upotrebu kod reumatičnih tegoba.

*Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

KAKO SE PRIPREMA ČAJ?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 2 sata i procediti.

ČUVANJE PROIZVODA

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu.

VAŽNE NAPOMENE

Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.

Pakovanje: 50 g