Maslina meni

Amla prah 100g We Are One

Šifra proizvoda: 1929
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: WE ARE ONE
Cena po komadu
625,00 rsd

Opis proizvoda

Amla prah 100g We Are One

Amalaki se pokazao delotvornim kao prirodno sredstvo pri lečenju upale gušterače, pankreatitisa. Smanjuje bolove, oticanje i pomaže bolju funkciju gušterače. Redovna upotreba amalakija pomaže u izlučivanju insulina i smanjuje razinu šećera u krvi kod obolelih od dijabetesa.

Bogat je hronom, koji je posebno važan kod dijabetesa tipa 2. Studije potvrđuju da se 3 gr Amalakija u prahu kod pojedinaca pokazalo delotrornim sredstvom od uobičajenih lekova za dijabetes.

Mnogi su se s Amlom upoznali kada je u pitanju higijena i ulepšavanje kose. Naime, osim što štiti organe od slobodnih radikala i oksidativnih oštećenja, povoljno deluje na obnovu tkiva.

Nalazi se u brojnim proizvodima za negu i lepotu, kao što su šamponi, kreme i  ulja, jer neguje vlasište i sprečava gubitak kose, hrani korien kose i podstice njen rast. Sirom svieta prah koriste kao masku i prirodni regenerator. Sprečava pojavu sedih vlasi, a delotroran je i kao sredstvo protiv peruti.

Delotvorno je sredstvo za sve vrste upala na koži i negu problematičnih područja. Koristi se kao prirodni tretman za akne, prištiće i osip na osetljivoj koži. Jača nokte i zube.

Antioksidansi pomažu smanjiti upale i stanična oštećenja, što je prvi korak u nastanku raka i stvaranju malignih stanica u organizmu. Amalaki u kombinaciji s drugim sastojcima poznate ajurvedske drevne mešavine triphale, može smanjiti rast tumora na gušterači.

 

KAKO SE KORISTI AMLA PRAH?

Amla prah neodoljiv je u kombinaciji sa kašičicom meda kao dodatak smoothiejima, a možete ga dodati u vašu jutarnju kašu, posuti po voćnoj salati ili dodati u sok kako bi nutritivno pojačali svoje obroke.

Osim oralne primene, prah se često koristi i u kozmetičke svrhe. Pripremite svoju masku za kosu u kombinaciji sa Shikakai prahom ili dodajete u šampon za postizanje svilenkaste kose, zdravog sjaja. Kao dodatak prehrani ili maska za kosu? Amla je pravo rešenje za vas!

Uz početni kiselkasti okus, Amlu je najbolje kombinovati u voćnim smoothijima ili sokovima10-15 grama dnevno može puno značiti stoga nek se nađe na polici vaše kuhinje!