Maslina meni

Brusnica prah 70g WAO

Šifra proizvoda: 1093
Zemlja porekla: Kanada
Robna marka: WE ARE ONE
Cena po komadu
850,00 rsd

Opis proizvoda

100% brusnica prah 70g 

Bez secera

Bez zgusnjivaca

Bolja apsorbcija

Prah od brusnica dobijen je postupkom sušenja brusnica na niskoj temperaturi koji osigurava očuvanje strukture proteina, biološki aktivnih sastojaka i hranljivih materija-nutrijenata. Brusnica prah je prekrasne boje i bogatog ukusa pa je idealan za izradu smoothia, šejkova, poslastica, sladoleda, preliva za voćne salate i kolače.

Uobičajeno se dodaje 5g praha od brusnica dnevno.

Prah se može koristiti i kao dodatak čokoladnim pralinama i koristiti se kao prirodna boja za razna druga jela i dezerte.

DOBROBITI BRUSNICE u prahu

1. Protiv infekcije mokraćnog sistema 

Istraživanja pokazuju da se u brusnici nalazi prost oblik secera poznat kao D-manoza, koja se vezuje za površinske receptore bakterije E.coli i tako sprečava njihovo vezivanje za zid mokraćne bešike. Nakon što se, u vidu rastvora, D-manoza unese u organizam, ona dospeva u delove urinarnog sistema. Kada se postigne dovoljna koncentracija D-manoze, bakterije se većim intenzitetom i brzinom vezuju za D-manozu u odnosu na vezivanje za zid urinarnog sistema. Tako vezane bakterije uklanjaju se urinom.

2. Zdravlje prostate

Prah brusnice pomaze u poboljšanju simptoma donjeg mokraćnog sistema kod muškaraca s benignom hiperplazijom prostate (BPH), prema studiji objavljenoj u World Journal of Urology. Za studiju, muškarci stariji od 40 godina sa simptomima prostate uzimali su ili nisku dozu brusnice, veću dozu brusnice ili placebo dnevno tokom šest meseci. Na kraju studije, oni koji su uzimali bilo koju dozu brusnice imali su smanjenje simptoma donjeg mokraćnog sistema u poredkenju sa onima koji su uzimali placebo.

3.Oralno zdravlje

Brusnica u prahu ORGANSKI uzgajana može pomoći u sprečavanju streptokoka mutana (oralne bakterije koja doprinosi propadanju zuba i šupljina) da se lepe za zube, prema studiji iz 2015. godine. U drugoj studiji iz 2015. godine objavljenoj iste godine, utvrđeno je da je vodica za ispiranje usta koja sadrži 0,6 posto brusnice jednako učinkovita kao i standardna vodica za ispiranje usta koja se koristi za kontrolu bakterija u ustima.

Brusnice u prahu donose nam sve nutrijente i njihove dobrobiti kao i sveže brusnice. Budući da se nalaze u dehidriranom i koncentrisanom obliku (prahu) omogućava nam bolju apsorpciju i bogatiji sastav vitamina i minerala pri unošenju manje količine praha.

Ovaj prah od organskih brusnica dobijen je posebnim postupkom liofilizacije koji osigurava očuvanje strukture belančevina, biološki aktivnih sastojaka ili živih mikrobnih stanica korisnih nutrijenata.