Maslina meni

Eterra Amla prah 300g

Šifra proizvoda: 1551
Zemlja porekla: Indija
Robna marka: ETERRA
Cena po komadu
1.350,00 rsd

Opis proizvoda

Eterra Amla prah 300g 

Amla, poznata kao indijski ogrozd, poznata je već hiljadama godina jer se u ajurvedskoj medicini koristi u prevenciji kao i za neutralisanje niza simptoma.  Plod amle su bobice koje su bogate antioksidantima,b vitaminima, aminokiselinama, mineralima, polifenolima i dijetnim vlaknima. Ovo voće, osušeno i samleveno u prah, možete koristiti za poboljšanje blagostanja vašeg celokupnog organizma.

Po sastavu, amla ima malo šećera, a visok nivo vitamina A, vitamina C, vitamina E, gvožđa i kalcijuma. Zbog svojih nutritivnih kvaliteta, ima pozitivan efekat na .

JAČANJE IMUNITETA

Visok sadržaj C vitamina ( među najvišim koncentracijama u prirodi) koji je vezan za tanine, koji se lako absorbuje i organizam ga lako iskorišćava jer se nalazi  u prirodnom obliku. Vitamin C je antioksidans koji sprečava i smanjuje oštećenje ćelija usled dejstva slobodnih radikala, i pomaže u stvaranju antitela i imunoloških ćelija koje uništavaju patogene.

POBOLJŠAVA IZGLED KOŽE

C vitamin kojim je bogata amla učestvuje u sintezi kolagena, koji kožu čini čvrstom, zategnutom i lepe teksture, te se smatra pravim anti-age sredstvom. Antioksidanti iz amle mogu sprečiti stvaranje bora i prerano starenje kože.

POBOLJŠAVA IZGLED KOSE

Amla hrani kosu i pomaže u jačanju folikula dlake, podstiče rast kose, sprečava nastajanje peruti i da kosa prerano ne sedi.

POBOLJŠAVA VARENJE

Amla je izvanredan izvor vlakana koja pomažu regulisati rad creva i ublažava probleme kao što su dijareja ili opstipacija. Podstiče proizvodnju želudačnih sokova, ubrzavajući varenje i absorbciju hrane.

POBOLJŠAVA RAD SRCA

Bogatstvo C vitamina i antioksidanata kao i drugih fitonutrijenata smanjuje delovanje faktora rizika na srce kao što su visok nivo triglicerida, LDL holesterola i visokog krvnog pritiska. Štiti i smanjuje oksidativni stres koji dovodi do upala, stvaranja krvnih ugrušaka i svih problema koja ta stanja mogu izazvati.

POBOLJŠAVA MENTALNO ZDRAVLJE

Velika količina antioksidanasa mogu poboljšati rad mozga i pamćenje.

BLAGOTVORNO DELUJE NA NIVO ŠEĆERA U KRVI

Sadrži mineral hrom koji utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi i povećava osetljivost na insulin.

BLAGOTVORNO DELUJE NA OČI

U ajurvedskoj medicini, amla se preporučuje za smanjenje rizika od katarakte, glaukoma, makularne degeneracije povezane sa starenjem i konjuktivitisa.

BLAGOTVORNO DELUJE NA ANEMIJU

Visok sadržaj vitamina C i gvožđa su dobra kombinacija za dopunu ishrane i sprečavanje anemije i postizanje dobre krvne slike. Amla je korisna i u protokolima detoksikacije organizma, a u ajurvedi se zove i rasajana, biljka koja hrani i podmlađuje telo.

UPOTREBA:

Preporučuje se uzimanje pola do jedne kašičice praha  (3-5 grama) razmućene u malo meda, čaši tople vode ili sa malo ulja ,kao čaj ili dodati u napitke, sokove i smutije. Treba da imate na umu da ajurvedski prahovi deluju holistički, ali imaju kumulativni efekat te je potrebno uzimanje od 6 nedelja pa i do više meseci, što zavisi od više faktora , od osobe do osobe.

Amlu možete koristiti i spolja, za negu kože i kose u obliku maske, tonika ili pakovanja.

KONTRAINDIKACIJE:

Amla može izazvati razređivanje krvi, pa osobe koje su na terapiji antikoagulantima treba da potraže savet lekara o korišćenju.