Maslina meni

Goveđi želatin - kolagen u prahu Bioherbal 250g

Šifra proizvoda: 2812
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: BIOHERBAL
Cena po komadu
1.270,00 rsd

Opis proizvoda

Goveđi želatin – kolagen u prahu 250g

Preporučuje se za održavanje normalne funkcije kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata. Za održavanje nivoa kolagena u organizmu i elastičnosti krvnih sudova, negovanje kože i jačanju noktiju i kose.

Govedji želatin - Kolagen u prahu Bioherbal  je posebno delotvoran kod oštećenje zglobova – kolena, kuka, ramena, kičme, kao i kod kostobolje i kada je oštećena hrskavica. U sebi poseduje dve aminokiseline, prolin i hidrosiprolin koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva deluju na na stanje vezivnih vlakana i sitnih krvnih sudova, takođe može povećati rast i obim vezivnog tkiva – kod povreda mišićnih tetiva i ligamenata.

Govedji želatin kolagen u prahu Bioherbal  je kolagen u svom najčistijem obliku!

Sadrži dijetetski kolagen, prolin, glicin i proteine pa se zato smatra da ima izuzetno pozitivan uticaj na zdravlje kože i rast noktiju kao i za kosu u smislu boljeg kvaliteta dlake. Takođe, pomaže u oporavku bolnih zglobova, zateže opuštenu kožu, utiče povoljno na probavni i imuni sistem, a veruje se i da smanjuje pojavu celulita. Glicin čini trećinu svih aminokiselina u želatinu, a pošto je poznat po antiupalnim dejstvima, pomaže u zarastanju rana, regeneraciji kože i povoljno utiče na kvalitet sna.

Osnovni sastojak govedjeg želatina je kolagen, to je bezbojan i bezukusan protein, koji je rastvorljiv u vodi. Govedji želatin je glavna proteinska komponenta kostiju, kože i vezivnog tkiva, takodje obezbedjuje stabilnost tkivu, potreban je za pravilan rast, kao i za regeneraciju tkiva.

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze kolagena koja se vremenom smanjuje pa sledi smanjenje količine kolagena u organizmu. Starenje, stalno preopterećenje (kod profesionalnih sportista, težak fizički rad, višak kilograma) kao i autoimune bolesti, takođe značajno utiču na smanjenje kolagena u organizmu. U mladosti se gubitak kolagena brzo nadoknadjuje, ali je taj gubitak sa godinama, ili u određenim stanjima, sve izraženiji i negativno se odražava na izgled i funkciju celog tela, dovodeći na prvom mestu do različitih degenerativnih promena.

Nedostatak kolagena uzrokuje poremećaj funkcije koštano-mišićnog sistema, pa dovodi do pojave artritisa, ukočenosti, povreda mišića, kao i poremećaja u funkciji imunološkog sistema i pojave bore, celulita, suve kože i kose.

Istraživanja su pokazala da glicin kao jedna od najvažnijih amino-kiselina u želatinu ima višestruko pozitivan efekat na organizam:

- Glicin pomaže telu u proizvodnji glutationa koji direktno smanjuje nivo homocisteina.Homocistein je poznat kao supstanca koja direktno izaziva stvaranje plaka na krvnim sudovima, pa zaključujemo da posrednim putem želatin štiti naše krvne sudove od aterosklerotskih promena.

- Glicin reguliše osetljivost na nivo insulina i sprečava hipoglikemiju.

- Glicin je takodje poznat kao amino-kiselina koja se u jetri koristi kao jedna od supstanci za kontrolu nivoa holesterola u krvi.

Sastav: Hidrolizat goveđeg kolagena

Način upotrebe: Uzeti jednom dnevno po jednu supenu kašiku praška, rastvoriti u čaši vode ili neke druge tečnosti i odmah popiti.

Razlika između Bioherbal Goveđeg Želatina i drugih je u:
- sastavu (Bioherbal Goveđi Želatin je čist hidrolizat u najčistijem obliku koji se preporučuje preventivno i terapeutski od Ministarstva Zdravlja što je naznačeno na pakovanju)
- načinu upotrebe (Bioherbal Goveđi Želatin nije potrebno da odstoji već se koristi čim se razmuti)
- dužini korišćenja ( sa Bioherbal Goveđim Želatinom nije potrebno praviti pauzu već se može koristiti u kontinuitetu

)Napomena: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Poizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci ispod 18 godina.

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od vlage i svetlosti, van domašaja dece.

Nutritivne vrednosti na 100g:

 

Energetska vrednost:

1571,8kJ/374,2kcal

Masti - od kojih zasićene

<0,10g

Ugljeni hidrati - od kojih šećeri:

<0,10g

Proteini:

92,46g

Soli:

0,34g

 

Proizvođač i i distributer: Amor Lux d.o.o. Beograd