Maslina meni

Goveđi želatin rinfuz

Šifra proizvoda: 3771
Zemlja porekla: Italija
Robna marka: ROBA NA MERENJE
Cena po kilogramu
2.300,00 rsd

Opis proizvoda

Kao što i po samom imenu može da se pretpostavi, Goveđi želatin je životinjskog porekla. Tačnije, pravi se preradom njihove hrskavice, tetiva i kostiju, a dostupan je uglavnom u praškastom obliku. Najčešće je sastavni deo brojnih namirnica i proizvoda kao što su sladoledi, gumene i žele bombone, jogurt i sl.

Upotreba:

Goveđi želatin blagotvorno utiče na naše zglobove, hrskavicu, vezivno tkivo, čineći ih jačim i otpornijim na povrede. Osim toga, on jača i srčani mišić, reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i daje joj bolju elastičnost. Takođe, danas se sve češće koristi goveđi želatin za lice i kosu – kao kozmetički proizvod koji daje fenomenalne efekte kada je zatezanje kože i uklanjanje bora u pitanju, a poznato je i da je učinkovit pri mršavljenju, te ga sadrže brojni suplementi za tu namenu.

Ukoliko ga koristite u terapeutske svrhe za jačanje koštano – zglobnog sistema najbolje je da ga primenjujete tako što ćete 1 kafenu kašičicu (oko 5g) praha, pomešati sa šoljom jogurta i ostaviti preko noći u frižideru. Narednog dana, pripremljenu smešu dobro promešajte i umlačite, pri čemu će se stvoriti želatinasta masa, koju treba da popijete pola sata pre doručka. Postupak ponavljajte mesec dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 6 meseci.